Linda Saukko-Rauta

Liveillustratör, grundaren av Redanredan, entreprenör

linda@redanredan.fi

+358 50 590 6323

Jag är graphic recorder Linda Saukko-Rauta och Redanredan är mitt företag som jag grundade år 2010. Jag skapar visuella anteckningar, dvs. jag illustrerar i realtid på möten, seminarier och workshops. Nuförtiden jobbar jag förstås också på distans. Jag gör också andra illustrationer och visualiserar företagsstrategier.

Jag började min karriär som entreprenör genom att teckna seriebilder om mitt dystra liv som svensklärare. Folk fick veta om mina teckningar via min blogg och efter ett par förfrågningar grundade jag mitt eget företag. Efter ett par konstiga händelser i rymden och tiden deltog jag Nordic Business Forum och hade min iPad med, och plötsligt var det många andra företag som ville ha mina illustrationer. År 2015 bestämde jag mig att bli entreprenör på heltid. Och det har jag inte ångrat mig.

Jag vågar påstå att jag har mest erfarenhet i Finland när det gäller digital graphic recording och sketchnoting. År 2019 fick jag ett nationellt företagarpris som årets ensamföretagare. Ganska häftigt, eller hur?