Linda Saukko-Rauta, Redanredan Oy

Tjänster

Graphic recording på distans

Om du har webinar eller en virtuell workshop eller du har ett evenemang man kan delta via live stream, kan också livetecknaren jobba på distans. Så här går det till:

  • Livetecknaren och arrangörerna testar gärna på förhand om teknologin funkar eller inte
  • Livetecknaren klär på sig sina yllesockor hemma i Jyväskylä, i Mellersta Finland
  • Livetecknaren tar katten bort från bordet så att hon kan se skärmen
  • Livetecknaren följer med på evenemanget via live stream och gör graphic recording
  • Livetecknaren tar igen katten bort från bordet så att hon kan se skärmen
  • Livetecknaren visar sitt arbete för deltagarna antingen efter presentationen eller samtidigt i realtid genom att använda sin iPad som webcam.
  • Livetecknaren laddar upp bilderna till Dropbox så att kunden kan gå och ladda dem ned för att sedan använda illustrationerna t.ex. på sociala medier. Eller så kan livetecknaren Linda också använda bilderna genast på Twitter med evenemangets #hashtag.
  • Om ditt evenemang livestreamas, har livetecknaren också möjlighet att livestreama sitt tecknande bakgurndkanal. Så kan tekniken lyfta upp livetecknarens bild med i huvudsändningen.

Fiffigt? Hell yeah! Och tänk att livetecknaren inte behöver resa någonstans utan hon får stanna hemma med katten. Allt det här sparar inte bara pengar, tid och natur utan också ett par bitar av nervsystem.

Vad kostar graphic recording på distans?

Så här mycket litet:

Webinar (ca 1 timme) ............  900 e (+ moms)

En halv dag ............................. 1400 e (+ moms)

En hel dag ............................... 2600 e (+ moms)

Strategiworkshops har sin egen prislista.

En halv dag är t.ex. kl 9-12.

En hel dag är t.ex. kl 9-16.

Priset innehåller rättigheter att använda illustrationerna.

Bilderna levereras via Dropbox som jpg-bilder och pdf-filer (300 dpi)

Vad kostar graphic recording på distans?

Livetecknande hjälper marknadsföring

Liveteckning – också på distans – hjälper andordnaren av evenemanget både under evenemanget och efteråt. Eftersom bilderna är genast digitala kan man fort dela ut dem via sociala medier med dagens hashtag. Tänk på vem som ska dela ut bilderna under dagen: livetecknaren själv eller någon i er team?

Om meningen är att ta en titt på bilderna i slutet av evenemanget är det bra att spara tid för det i programmet. Men om ni har sabbat med tidtabeller, är det inget problem att skicka bilderna till deltagarna efteråt antingen som pdf eller som länk till materialet.

Liveteckning och tekniken

Det som gör publiken att säga "Wow!" är liveteckning i realtid. Det går lätt på Zoom eller Teams eftersom livetecknaren är en av deltagarna. Då kan vi lyfta upp livetecknarens webcam-bild för hela publiken med hjälp av spotlight/highlight-funktion. En annan möjlighet är att informera deltagarna att man kan själv göra livetecknarens bild större med "pin"-funktion.

Om det är fråga om en livestream, loggar livetecknaren sig in på evenemangets bakgrundskanal (oftast Teams, Zoom eller VMix Call). Då är det teknikernas jobb att ta med livetecknarens bild i huvudsändningen. Och om man vill visa talaren och livetecknarens bild samtidigt, ska teknikerna fixa en passande sablon för det. (Bild i bild, det vill säga.)

Några exempel

Åbo Akademi Streetfest

Valo Webinar

Nordic Translation & Interpretation Forum

Salesforce Live

Hur skulle det vara..?

Skulle du vilja boka livetecknare till ditt evenemang? Ta kontakt och fråga mera!

Ja, tack!