Livetecknande, illustrationer och animerade filmer

Tjänster

Graphic recording

Liveillustratören hjälper dig att spara in det väsentliga i bildform på seminarier, workshops eller andra evenemang. Hela processen kan visas med hjälp av projektor så du kan ge publiken en wow-känsla på köpet. Jag jobbar på finska, engelska och gärna på svenska.

Animerade filmer

Skulle du vilja ha en sådan där fängslande video där bilden bara blir till som om någon viftade med ett trollspö? Jag gör sådana filmer. Du kan ge mig fria händer eller vara själv med i projektet.

Graphic recording på distans

Om man kan delta i ditt evenemang via live stream, kan också livetecknaren jobba på distans – tack vare modern teknologi.

Strategiska illustrationer

Behöver du hjälp med företagsstrategi eller marknadsföringsmaterial? En mindmapliknande illustration kunde vara något för dig.

Om Linda

Vad är Redanredan?

Vem är Linda?

Så du är proffs, vad?

Har du haft några kunder?

Hej!

Jag är Linda Saukko-Rauta och Redanredan är mitt företag som jag grundade år 2010. Jag började min karriär som entreprenör genom att teckna serier i min blogg: plötsligt fick jag en massa förfrågningar från folk som ville vara mina kunder (okej, jag fick en förfrågan) och jag var tvungen att grunda mitt företag.

Jag lyssnar visuellt dvs. jag skapar visuella anteckningar, illustrerar i realtid, tecknar tankar till bilder – på engelska kallas den här tekniken sketchnoting eller graphic recording. År 2015 bestämde jag mig att bli entreprenör på heltid. Och det har jag inte ångrat mig.

 

Jag brukade jobba som språkklärare och senare som e-pedagog vid Jyväskylä yrkeshögskola; jag är FM i nordisk filologi. Nu är jag entreprenör och sketchnoter. Jag bor i Jyväskylä i mellersta Finland men kommer ursprungligen från Österbotten.

Jag är den som blev uttråkad på en massa möten och började teckna för att kunna koncentrera sig.

Jag är också den som anmälde sig som frivillig chaufför för Nordic Business Forum 2011 i Jyväskylä. Till slut körde jag ingen bil utan jag satte vid främsta raden och gjorde visuella anteckningar över presentationerna. Det var egentligen så hur det hela började som business.

 

Ja, det är jag! Jag är jättebra på att gräva upp det väsentliga och summera det till en bild. Eller till en seriebild. Min teckningsstil har utvecklat sig under mina år som seriebloggare och lärare. Folk säger ofta att jag är lyyyyysande i det jag gör. Andra säger att mina visuella anteckningar är roliga. Några säger att mina bilder är akademiska på något konstigt sätt. Och jag är ganska säker på att det finns folk som tycker att mina illustrationer är hemskt suddiga och svåra att tolka. Men vem vet. En sak är klar: när jag gör visuella anteckningar binder jag ihop allt som jag någonsin har gjort både i mina studier och i arbetslivet. I mina sketchnotes utnyttjar jag allt som jag har lärt och upplevt mig.

Så klart! Jag har gjort livetecknande, illustrationer och animerade filmer för en massa universitet, utbildningsinstitut, företag och andra organisationer här i Finland. Jag har livetecknat på Nordens största businesseminar, Nordic Business Forum, varje år sedan 2011. Du kanske har hört talas om företagen som Twitter, F-Secure, TeliaSonera, Stora Enso, Valmet och Sodexo. Japp: jag har jobbat för dem också. Du hittar mera exempel på mina verk i min portfolio-blogg eftersom en stor del av mina kunder vill att jag visar världen vad jag har gjort – på ett modernt och viralt sätt, vet du?

Exempel på mina verk

NTIF

eAMK

Häng med i svängarna

Fly, göm dig, slå larm

Dittmar & Indrenius

Försökskultur

Kybersäkerhet

Tester och försök

Det finns mera exempel på det jag gjort ute på min portfolio-blogg.

På turné

Framtida

Älykkäät maaseudut -kiertue – siirretty!

Seinäjoki 22.4.2020

Taitaja 2020 – peruttu!

Jyväskylä 12. - 13.5.2020

Alustava varaus – peruttu!

15.5.2020

Alustava varaus – peruttu!

Helsinki 3.6.2020

Gamla

Koulutuskeskus Salpaus – siirretty!

Lahti 20.3.2020

Tekoja 2020

Helsinki 11.3.2020

Kontakt

Jag bor i Jyväskylä, mellersta Finland, men jag är jättebra på att köpa tågbiljetter.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.