Livekuvitusta, piirrosvideoita ja kuvitettuja strategioita

Palvelut

Livekuvitus

Piirrän ja tallennan tapahtumasi kuvamuotoon iPadillä. Kuvitusta voidaan heijastaa yleisön nähtäväksi reaaliaikaisesti. Työskentelykieleni ovat äidinkieleni suomi, erittäin sujuva ruotsi ja todella mainio englanti.

Piirrosvideot

Tilaa vähän kerrallaan rakentuva piirrosvideo. Yhden naisen mediapajani tuottaa yhteistyökumppanin kanssa ketterästi videoita, joissa kuva rakentuu vähä vähältä. Anna vapaat kädet - tai huseeraa itse mukana.

Etälivekuvitus

Jos tilaisuutesi videoidaan ja striimataan tai se on kokonaan verkossa, onnistuu myös livekuvittaminen etänä. Ensin täytyy vain siirtää kissa pois näytön edestä.

Strategiset kuvitukset

Tilaa yksittäinen mindmap-tyylinen tiivistelmäpläjäys tai muuta kuvitusta esim. strategiaviestinnän tueksi.

Kuka mitä häh?

Mikä Redanredan on?

Tekijätyypit

Ooksää niinku joku pro vai?

Onko sulla ollut asiakkaita?

Hei!

Olen Linda Saukko-Rauta, eräänlainen digiajan Kylli-täti, ja Redanredan on yritykseni, jonka perustin kesällä 2010. Teen livekuvitusta seminaareissa, tapahtumissa ja työpajoissa. Teen toki myös muunlaisia kuvituksia, piirrostiivistyksiä ja visualisointeja.

Piirtelin kaikessa rauhassa sarjakuvia blogiini, kunnes kuvitustarjouspyyntöjen tulva pakotti perustamaan yrityksen. Tai no, tuli muutama tarjouskysely ja ne saivat sisäisen yrittäjyyteni heräämään. Päätin siis ryhtyä värkkäilemään piirroksia päivätöiden ohessa, keittiönpöydän ääressä ja yömyöhällä kotona, villasukat jalassa. Syksyllä 2015 tein päätöksen ryhtyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi. (En ole katunut.)

Ja ai niin: syksyllä 2019 minut palkittiin kautta aikojen ensimmäisellä valtakunnallisella yksinyrittäjäpalkinnolla! Eipä vähän hieno homma!

Minä, Linda, olen Jyväskylän yliopistosta valmistunut FM, entinen verkkopedagogiikan suunnittelija ja taustaltani kieltenopettaja (ruotsi, englanti). Olen myös Keski-Suomen risukoihin jumiintunut pohjalainen, joka  kyllästyi kokouksissa ja ryhtyi piirtelemään.

Olen myös se tyyppi, joka ilmoittautui v. 2011 Nordic Business Forumiin vapaaehtoiseksi autokuskiksi, mutta päätyi eturiviin piirtelemään puheista piirrosmuistiinpanoja. Siitä tämä livekuvitusbisnes ja Redanredan niinku lähti lentoon.

Apuna minulla on tammikuussa 2020 pestaamani Réka Gruborovics, myös Jyväskylän yliopiston kasvatteja. Réka on myös kieltenopettaja (saksa, englanti) koulutukseltaan, mutta kielten lisäksi häneltä sujuu myös kuvittaminen. Réka tekee siis tilauskuvituksia, mutta livekuvituksista vastaan minä.

Palettiamme täydentää Helsingissä editoija-Lauri, jolta ostan animoinnit ja editoinnit piirrosvideoihini.

Olen. Tietty. Olen hyvä pureutumaan eri alojen sisältöihin, tiivistämään ja löytämään monimutkaisistakin jutuista olennaisen ytimen. Ja sitten pyöräytän sen kuvaksi. Tai sarjaksi kuvia. Oma, nopsa piirrostyyli on kehittynyt aikain saatossa mm. sarjiksia piirtelemällä ja omaa opetusmateriaalia kuvittamalla.

Jotkut ovat sanoneet töitäni oivaltaviksi. Toiset humoristisiksi. Kolmannet ovat sitä mieltä, että niissä on akateemista hoksnokkaa. Ja varmasti joku on sitä mieltä, että kauhean sekavia kuvia tuo Saukko-Ranta piirtelee. Eiku Saukko-Rauta. Mikäsenytoli, onpa outo nimi. Mutta tiivistetysti: muistiinpanojen piirtelyssä yhdistyy kaikki se, mitä olen tähän mennessä tehnyt opiskeluissani ja työssäni; piirroksissani yhdistän kaiken sen, mikä tähän mennessä on päässäni käväissyt.

Livekuvitus ja tiedon visualisointi ylipäätään on kasvava ala maailmalla. Kiva olla Suomen tekijöiden etujoukoissa.

Tässä joitain esimerkkejä tahoista, joille olen tehnyt piirroksia tai livekuvituksia:

Nordic Business Forum, Marimekko, Kotipizza, Atria, Fazer Food Service, Sodexo, PwC, Twitter, F-Secure, Lindström, Oras, Genelec, YLE, MTV, Bauer Media, Telia, Stora Enso, UPM, Fingrid, Finrail, HKL, Eckerö Line, Scania, Varma, Valmet, Veikkaus, Intotalo, Tieto, Descom, Paytrail, Delingua, Jyväskylän yliopisto, Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Vaasan yliopisto, Oulun yliopisto, Haaga-Helia, JAMK, Gradia, Tredu, Salpaus, Valteri, Jollas Instituutti, SYL, Helsingin kaupungin opetusvirasto, Suomen eOppimiskeskus, Markkinointi-instituutti, Suomen Latu, Funmedia, i2, Tapahtumantekijät, Roof Productions, Tampere-talo, Jyväskylän kaupunki, Tampereen kaupunki, Into Seinäjoki, Keski-Suomen liitto, Pohjanmaan liitto, Uudenmaan liitto, Prizztech, OPH, YM, TEM, Valtioneuvoston kanslia, Valtiokonttori, Senaattikiinteistöt.

Noin niin kuin muun muassa. Lisää kuvitusreferenssejä löydät portfolioblogistani, sillä aika usein asiakkaani haluavat, että jaan tuoreimmat visumuistiinpanot ja kuvitusesimerkit myös sitä kautta – sillä tavalla modernisti ja viraalisti, you know.

Piirtelyitä

Asuntomarkkinat

Kotipizza

F-Secure

Intotalo

Nordic Business Forum 2018

Funmedia

PwC

TOPIKin pelisäännöt

Nexterday

FinnSight

F-Secure

EduFutura

TEM

Koronaa köniin -piirrosvideo

Pata Degerman/Työterveyslaitos

Menestyksen portaat

Lisää esimerkkejä töistäni on portfolioblogissani.

Keikat

Tulevat

Etälivekuvitus – Yrityskeikka

Online 26.5.2020

NBF Online event

Online 27.5.2020

Retoriikan kesäkoulu – siirretty!

Hämeenlinna 4. - 5.6.2020

Keski-Suomen foorumi

Helsinki 11. - 12.9.2020

Menneet

Etälivekuvitus – Espoon kaupunki

Online 13.5.2020

Tekoja 2020

Helsinki 11.3.2020

Missä-missä?

No Jyväskylässähän minä. Osaan toki rymytä provinsiaalisesta mukavuudestani muualle, mutta mieluusti kokoustan verkossa. Säästyy aikaa ja hermoja.

Mutta joo: osaan ostaa junalippuja ja poistua Keskimaan ulkopuolelle. Autoakin ajan.

Ai niin. Se GDPR.

Y-tunnus: 2738243-2

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.