Livekuvitusta, piirrosvideoita ja kuvitettuja strategioita

Palvelut

Livekuvitus

Piirrän ja tallennan tapahtumasi kuvamuotoon iPadillä. Kuvitusta voidaan heijastaa yleisön nähtäväksi reaaliaikaisesti. Työskentelykieleni ovat äidinkieleni suomi, erittäin sujuva ruotsi ja todella mainio englanti.

Piirrosvideot

Tilaa vähän kerrallaan rakentuva piirrosvideo. Yhden naisen mediapajani tuottaa yhteistyökumppanin kanssa ketterästi videoita, joissa kuva rakentuu vähä vähältä. Anna vapaat kädet - tai huseeraa itse mukana.

Etälivekuvitus

Jos tilaisuutesi videoidaan ja striimataan, onnistuu myös livekuvittaminen etänä. Nykyajan teknologia mahdollistaa etäpiirtelijän osallistumisen tapahtumaasi. Ensin täytyy vain siirtää kissa pois näytön edestä.

Strategiset kuvitukset

Tilaa yksittäinen mindmap-tyylinen tiivistelmäpläjäys tai muuta kuvitusta esim. strategiaviestinnän tueksi.

Kuka mitä häh?

Mikä Redanredan on?

Kuka se Linda sitten on?

Ooksää joku pro, vai?

Onko sulla ollut asiakkaita?

Hei!

Olen Linda Saukko-Rauta, eräänlainen digiajan Kylli-täti, ja Redanredan on yritykseni, jonka perustin kesällä 2010. Teen livekuvitusta seminaareissa, tapahtumissa ja työpajoissa. Teen toki myös muunlaisia kuvituksia, piirrostiivistyksiä ja visualisointeja tilaustöinä.

Piirtelin kaikessa rauhassa sarjakuvia blogiini, kunnes kuvitustarjouspyyntöjen tulva pakotti perustamaan yrityksen. Tai no, tuli muutama tarjouskysely ja ne saivat sisäisen yrittäjyyteni heräämään. Päätin siis ryhtyä värkkäilemään piirroksia päivätöiden ohessa, keittiönpöydän ääressä ja yömyöhällä kotona, villasukat jalassa. Syksyllä 2015 tein päätöksen ryhtyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi. (En ole katunut.)

Olen Jyväskylän yliopistosta valmistunut FM, entinen verkkopedagogiikan suunnittelija ja taustaltani kieltenopettaja (ruotsi, englanti). Olen myös Keski-Suomen risukoihin jumiintunut pohjalainen.

Olen se, joka kyllästyi kokouksissa ja ryhtyi piirtelemään keskittymisensä tueksi.

Olen myös se tyyppi, joka ilmoittautui v. 2011 Nordic Business Forumiin vapaaehtoiseksi autokuskiksi, mutta päätyi eturiviin piirtelemään puheista piirrosmuistiinpanoja. Siitä tämä livekuvitusbisnes niinku lähti.

Olen. Tietty. Olen hyvä pureutumaan eri alojen sisältöihin, tiivistämään ja löytämään monimutkaisistakin jutuista olennaisen ytimen. Ja sitten pyöräytän sen kuvaksi. Tai sarjaksi kuvia. Oma, nopsa piirrostyyli on kehittynyt aikain saatossa mm. sarjiksia piirtelemällä ja omaa opetusmateriaalia kuvittamalla.

Jotkut ovat sanoneet töitäni oivaltaviksi. Toiset humoristisiksi. Kolmannet ovat sitä mieltä, että niissä on akateemista hoksnokkaa. Ja varmasti joku on sitä mieltä, että kauhean sekavia kuvia tuo Saukko-Ranta piirtelee. Eiku Saukko-Rauta. Mikäsenytoli, onpa outo nimi. Mutta tiivistetysti: muistiinpanojen piirtelyssä yhdistyy kaikki se, mitä olen tähän mennessä tehnyt opiskeluissani ja työssäni; piirroksissani yhdistän kaiken sen, mikä tähän mennessä on päässäni käväissyt.

Tässä joitain esimerkkejä tahoista, joille olen tehnyt piirroksia tai livekuvituksia:

Nordic Business Forum, Marimekko, Kotipizza, Atria, Fazer Food Service, Sodexo, PwC, Twitter, F-Secure, Lindström, YLE, Telia, Stora Enso, UPM, Fingrid, Finrail, HKL, Varma, Valmet, Veikkaus, Intotalo, Tieto, Descom, Paytrail, Delingua, Jyväskylän yliopisto, Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Vaasan yliopisto, Oulun yliopisto, Haaga-Helia, JAMK, Gradia, Tredu, Valteri, SYL, Helsingin kaupungin opetusvirasto, Suomen eOppimiskeskus, Markkinointi-instituutti, Suomen Latu, Funmedia, i2, Tapahtumantekijät, Roof Productions, Tampere-talo, Jyväskylän kaupunki, Into Seinäjoki, Pohjanmaan liitto, Uudenmaan liitto, Prizztech, OPH, YM, TEM, Valtioneuvoston kanslia, Valtiokonttori, Senaattikiinteistöt.

Noin niin kuin muun muassa. Lisää kuvitusreferenssejä löydät portfolioblogistani, sillä aika usein asiakkaani haluavat, että jaan tuoreimmat visumuistiinpanot ja kuvitusesimerkit myös sitä kautta – sillä tavalla modernisti ja viraalisti, you know.

Piirtelyitä

Asuntomarkkinat

EduFutura

Kotipizza

F-Secure

Intotalo

Nordic Business Forum 2018

Funmedia

PwC

TOPIKin pelisäännöt

Nexterday

FinnSight

F-Secure

TEM

Kuntarahoitus

Pata Degerman/Työterveyslaitos

Menestyksen portaat

Lisää esimerkkejä töistäni on portfolioblogissani.

Keikat

Tulevat

Älykkäät maaseudut -kiertue – siirretty!

Seinäjoki 22.4.2020

Taitaja 2020 – peruttu!

Jyväskylä 12. - 13.5.2020

Alustava varaus – peruttu!

15.5.2020

Alustava varaus – peruttu!

Helsinki 3.6.2020

Menneet

Koulutuskeskus Salpaus – siirretty!

Lahti 20.3.2020

Tekoja 2020

Helsinki 11.3.2020

Missä-missä?

No Jyväskylässähän minä. Osaan toki rymytä provinsiaalisesta mukavuudestani muualle, mutta mieluusti kokoustan verkossa. Säästyy aikaa ja hermoja.

Mutta joo: osaan ostaa junalippuja ja poistua Keskimaan ulkopuolelle. Autoakin ajan.

Ai niin. Se GDPR.

Y-tunnus: 2738243-2

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.