Livekuvitusta, visualisointeja ja piirrosvideoita

Palvelut

Livekuvitus

Piirrän ja tallennan tapahtumasi kuvamuotoon iPadillä. Kuvitusta voidaan heijastaa yleisön nähtäväksi reaaliaikaisesti. Työskentelykieleni ovat äidinkieleni suomi, erittäin sujuva ruotsi ja todella mainio englanti.

Kuvitukset

Tilaa yksittäinen mindmap-tyylinen tiivistelmäpläjäys tai muuta kuvitusta esim. strategiaviestinnän tueksi.

Piirrosvideot

Tilaa vähän kerrallaan rakentuva piirrosvideo. Yhden naisen mediapajani tuottaa yhteistyökumppanin kanssa ketterästi videoita, joissa kuva rakentuu vähä vähältä. Anna vapaat kädet - tai huseeraa itse mukana.

Kuka mitä häh?

Mikä Redanredan on?

Kuka se Linda sitten on?

Ooksää joku pro, vai?

Onko sulla ollut asiakkaita?

Hei!

Olen Linda Saukko-Rauta, eräänlainen digiajan Kylli-täti, ja Redanredan on yritykseni, jonka perustin kesällä 2010. Teen livekuvitusta seminaareissa, tapahtumissa ja työpajoissa. Teen toki myös muunlaisia kuvituksia, piirrostiivistyksiä ja visualisointeja tilaustöinä.

Piirtelin kaikessa rauhassa sarjakuvia blogiini, kunnes kuvitustarjouspyyntöjen tulva pakotti perustamaan yrityksen. Tai no, tuli muutama tarjouskysely ja ne saivat sisäisen yrittäjyyteni heräämään. Päätin siis ryhtyä värkkäilemään piirroksia päivätöiden ohessa, keittiönpöydän ääressä ja yömyöhällä kotona. Syksyllä 2015 tein päätöksen ryhtyä täysipäiväiseksi yrittäjäksi. (En ole katunut.)

Olen Jyväskylän yliopistosta valmistunut FM, entinen verkkopedagogiikan suunnittelija ja taustaltani kieltenopettaja (ruotsi, englanti). Olen myös Keski-Suomen risukoihin jumiintunut pohjalainen.

Olen se, joka kyllästyi kokouksissa ja ryhtyi piirtelemään keskittymisensä tueksi.

Olen myös se tyyppi, joka ilmoittautui v. 2011 Nordic Business Forumiin vapaaehtoiseksi autokuskiksi, mutta päätyi eturiviin piirtelemään puheista piirrosmuistiinpanoja. Siitä tämä livekuvitusbisnes niinku lähti.

Olen. Tietty. Olen hyvä pureutumaan eri alojen sisältöihin, tiivistämään ja löytämään monimutkaisistakin jutuista olennaisen ytimen. Ja sitten pyöräytän sen kuvaksi. Tai sarjaksi kuvia. Oma, nopsa piirrostyyli on kehittynyt aikain saatossa mm. sarjiksia piirtelemällä ja omaa opetusmateriaalia kuvittamalla.

Jotkut ovat sanoneet töitäni oivaltaviksi. Toiset humoristisiksi. Kolmannet ovat sitä mieltä, että niissä on akateemista hoksnokkaa. Ja varmasti joku on sitä mieltä, että kauhean sekavia kuvia tuo Saukko-Ranta piirtelee. Eiku Saukko-Rauta. Mikäsenytoli, onpa outo nimi. Mutta tiivistetysti: muistiinpanojen piirtelyssä yhdistyy kaikki se, mitä olen tähän mennessä tehnyt opiskeluissani ja työssäni; piirroksissani yhdistän kaiken sen, mikä tähän mennessä on päässäni käväissyt.

Tässä joitain esimerkkejä tahoista, joille olen tehnyt piirroksia tai livekuvituksia:

JAMK, Jyväskylän yliopiston kielten laitos, Soveltava kielentutkimuksen keskus (Solki), Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Vaasan yliopisto, SEAMK (Verkko haltuun), Haaga-Helia, Oulun yliopisto (Topik), Valteri, SYL, Helsingin kaupungin opetusvirasto, Suomen eOppimiskeskus, Suomen Latu, Markkinointi-instituutti, Nordic Business Forum, Verohallinto, Atria, Sodexo, Sonera, Stora Enso, Twitter, F-Secure, UPM, Fingrid, Finrail, Tampere-talo, Tuomi Logistiikka, Jyväskylän kaupunki, Into Seinäjoki, Prizztech, Varma, Valmet, Corendo, Veikkaus, Descom, Paytrail, Outi Lammi, Piilotettu Aarre ja Majacca.

Noin niin kuin muun muassa. Lisää kuvitusreferenssejä löydät portfolioblogistani, sillä useimmiten asiakkaani haluavat, että jaan tuoreimmat visumuistiinpanot ja kuvitusesimerkit myös sitä kautta – sillä tavalla modernisti ja viraalisti, you know.

Piirtelyitä

Kotipizza

NBForum2016

PwC

PSOAS

HTF2016

Menestyksen portaat

NBForum2016

F-Secure

Lisää esimerkkejä töistäni on portfolioblogissani.

Keikat

Tulevat

Yrityskeikka/Corporate gig

Helsinki 9.3.2017

Innoday 2017

Stockholm 16.3.2017

Opsodiili Länsi-Suomi -kiertue

Jyväskylä 20.3.2017

Yrityskeikka/Corporate gig

Helsinki 21.3.2017

Menneet

Salesvation 2017

Oulu 10.2.2017

Atria/Liha-Akatemia

Kalajoki 9.2.2017

Opsodiili Länsi-Suomi -kiertue

Tampere 25.1.2017

Missä-missä?

No Jyväskylässähän minä. Osaan toki rymytä provinsiaalisesta mukavuudestani muualle.

Eli joo: osaan ostaa juna- ja lentolippuja. Autoakin ajan.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.