Linda Saukko-Rauta, Redanredan Oy

Palvelut

Piirrosvideot

Moni on netissä surffaillessaan pysähtynyt ihastelemaan piirrosvideoita; niitä, joissa käsi liikkuu ja kuvaa syntyy kuin taikurin toimesta. Animoidut piirrosvideot ovatkin tehokas keino saada satunnainen surffailija pysähtymään ja katselemaan sisältöä vähän tarkemmin. Selitysvideota käytetään usein vaikkapa tuote-, yritys- tai hanke-esittelyssä. Yhä useammin videota halutaan käyttää myös strategiailosanoman levittämisessä ja sisäisessä viestinnässä.

Piirrosvideotuotanto

Teen piirrosvideoita iPadillä. Tallennan piirtämistäni ja kuvaa editoidaan ja nopeutetaan niin, että näyttää siltä, kuin kuva syntyisi kuin itsestään. Käsityön jälki näkyy varmasti, mutta lopputulos voi olla hyvinkin toimiva.

Teen videoprojekteja yhteistyökumppaneitteni kanssa: toimitan heille raakavideon ja he editoivat lopputuloksen soljuvaksi piirrosvideoksi.

Koko prosessin ketjutus, tilaukset ja kommentoinnit kulkevat Redanredanin kautta eli asiakas saa kaiken yhdeltä luukulta.

Piirrosvideotuotanto

Piirrosvideon tilausprosessi

Piirrosvideoprosessi lähtee liikkeelle käsikirjoituksesta. Voit toimittaa valmiin käsikirjoituksen, raakileen ranskalaisilla viivoilla tai antaa vapaat kädet tekijälle. Pidetään aloituspalaveri joko verkossa tai kasvokkain, ja mietitään, mikä olisi paras tapa lähestyä teidän aihettanne. Jos haluat itse tehdä käsikirjoituksen, mutta et oikein tiedä, mistä lähteä liikkeelle, saat apukysymyspatteriston pohjatyötä varten.

Käsikirjoituksen jälkeen piirretään kuvat, jotka hyväksytetään asiakkaalla ennen videointia. Piirrosvideon yleisin mitta on 1,5-2 minuuttia ja tuohon pituuteen tarvitaan yleensä aiheesta riippuen 12-18 erillistä piirroskuvakokonaisuutta.

Spiikin äänitystä ei sovi unohtaa. Voit tuottaa itse taustaäänet videoon ja toimittaa äänitiedoston editointia varten – tai sitten etsitään sinulle sopiva, ammattimainen kertojanääni ja musiikki taustalle.

Kun kuvat on hyväksytty, ne videoidaan ja editointityö voi alkaa. Kokonaisuudessaan työhön menee käsiksen valmistuttua yleisimmin 3-5 viikkoa riippuen kommentoijien rivakkuudesta ja piirtäjän kalenterista.

Valmis video toimitetaan HD-laatuisena MP4-videofileenä.

Lisää esimerkkejä tekemistäni piirrosvideoista löydät vaikkapa tältä kokoamaltani YouTube-soittolistalta.

Piirrosvideon tilausprosessi

Mitä huomioida tarjouspyynnössä?

Kun pyydät tarjousta piirrosvideosta, auttaa, jos mietit seuraavat asiat valmiiksi:

  • piirrosvideon pituus (yleisimmin 1,5-2 min)
  • käyttötarkoitus ja kohderyhmä
  • tarvittavat kieliversiot
  • tekstityksen tarve - ja tekstityksen kieliversiot
  • videon käyttöikä (kuukausia vai vuosia?)
  • ydinviesti

N. 1,5-minuuttisen piirrosvideon hinnat alkaen 6470 e + alv. Kysymällä selviää lisää.

Mitä huomioida tarjouspyynnössä?

Blogijuttuja piirrosvideoista

Onko piirrosvideo out?

Piirrosvideo tai selitysvideo on videotyyppi, jossa piirroksen avulla selvennetään käsiteltävää asiaa samaan aikaan, kun taustaääni selittää ja tarinoi sanoin. Joskus piirrosvideoissa näkyy koko piirtäjä tai piirtäjän ylävartalo puuhassaan, joskus näkyy vain video-ohjelman luoma geneerinen käsi ja joskus kuva piirtyy itsestään ilman käsiä.

Resource Wisdom

Perille

Valteri

Ympäristöministeriö

Mahti

SYL – Maisteri 2.0

Osaamistarina

Pakene, piiloudu, hälytä

Koronaa köniin -piirrosvideo

Don't trust me, trust the client!

”Kanssasi oli ilo työskennellä ja olimme erittäin tyytyväisiä sekä kuvalliseen että verbaaliseen kiteytystyöhösi. Video saavutti sille asetetut tavoitteet ja onnistui viestimään strategiamme kulmakivet selkeästi ja innostavasti. Uudenlainen toteutustapa sai organisaatiolta paljon kiitosta."

Riika Wikberg

Liiketoiminnan kehityksestä vastaava johtaja, Marimekko

No mites olisi..?

Joo, joo, mutta mitä se maksaa? Noin 1,5-minuuttisen piirrosvideon lähtöhinta on 6500 e + alv kieppeillä. Lopullinen hinta määräytyy sisällön, laajuuden, käyttötarkoituksen ja aikataulun kiireellisyyden perusteella. Kyselehän lisätietoja ja tarkempia hintoja Lindalta.

Jees, pliis!