Palvelut

Livekuvitus

Digitaalinen livekuvitus – mitä se on? Tiivistetysti: tulen tapahtumaanne iPadini ja aivojeni kanssa, kuuntelen esityksiä ja puheenvuoroja, pyöräytän sisällöt kuviksi siten, että yleisö pystyy seurata livekuvitusta reaaliaikaisesti (se on se vau-juttu livekuvittamisessa) ja pim!  – lopputulos on muistiinpanokuva, jota yleisö haluaa katsoa tarkemmin, muistella ja jakaa eteenpäin. Jos tapahtumanne on kokonaan verkossa tai hybriditapahtuma, onnistuu livekuvittaminen siltikin mainiosti!

Miten tapahtuma hyötyy livekuvituksesta?

Livekuvitus tuo tapahtumiin, työpajoihin, webinaareihin ja verkkopajoihin konkretiaa ja kiteyttämistä. Livekuvittaja tiivistää esitysten ytimen ja tuo olennaisen esiin, jotta seminaariyleisö tai työpajan osallistujat muistavat tapahtuman sisällöstä pääasiat myös seuraavana päivänä tai viikon kuluttua – tai paljon myöhemminkin.

Samalla tapahtuman järjestäjä saa mainiota markkinointimateriaalia, jota on helppo hyödyntää sekä tapahtuman aikana että jälkikäteen monella tavalla ja monessa eri kanavassa. Piirrosmuistiinpanot houkuttavat katsomaan tarkemmin. Ja ei: livekuvitus ei vie huomiota puhujalta. Hyvä puhuja ottaa kyllä tilansa ja vähän heikompaa puhujaa livekuvitus tukee hienosti.

Livekuvitus tekee tapahtuman eläväksi, hauskemmaksi ja mielenkiintoisemmaksi.

Tiedon jäsentämistä kuvittamalla

Piirretyissä muistiinpanoissa on kyse ajatusten jäsentämisestä piirrosten avulla. Kuuntelen ja mietin, miltä asia näyttää, sitten piirrän sen – liitän siis omakohtaisen kokemuksen mukaan kuvaan. Tiedon määrä lisääntyy koko ajan, mutta ihmisten keskittymiskyky ei. Kuva auttaa.

Usein kysytään, pitääkö minun tietää syvällisesti asiasta, jota livekuvitan. – Ei, eipä tarvitse. Kun väännän itselleni rautalankaa, se sama rautalangan vääntö auttaa myös muita viestin välittymisessä. Ulkopuolisuuskin auttaa: kun en ole niin syvällä esimerkiksi jonkin yrityksen prosesseissa, pystyn helpommin poimimaan kuvituksiin olennaisen.

Tiedon lisäksi livekuvitus tallentaa myös tunnelmia ja tapahtuman sisäisiä virtoja, yhteisiä vitsejä ja salattuja viestejä. Oma luontaisa jipponi on tuoda huumoria mukaan kuvituksiin. Tunne aktivoi muistamista ja huumorin keinoin muistaminenkin lisääntyy.

Ota yhteyttä

Blogissa lisää tarinaa livekuvituksesta

Livekuvitus 24.4.2023

Livekuvituksen järjestäminen livenä

Livekuvituksen järjestäminen livenä saattaa aiheuttaa pohdintoja: kannattaako kuvitusta heijastaa yleisön näytille? Viekö livekuvitus huomiota puhujilta? Millaista tekniikkaa tarvitaan? Avaan livekuvituksen järjestämistä omaan kokemukseeni pohjautuen.  Tässä yleisimmät tavat järjestää livekuvitusta käytännössä:  Puhuja salin edessä oman esityksensä kanssa, livekuvitus salin sivuseinällä. Sekä livekuvitus että puhujan esitys näkyvissä omilla valkokankailla salin edessä. Puhujan esitys pääosassa, livekuvitusta vilautetaan puheen […]

Livekuvitus 10.3.2023

Suomalaisuuden selkärankaa livekuvittamassa

Taas kävi niin: kysyttiin mukaan ja sanoin joo!  Kolmena keskiviikkoiltana olin mukana etsimässä YLE TV 1:ellä suomalaisuuden selkärangan niveliä. Forssalaisella huoltoasemalla oli aimo joukko keskustelijoita, ihmisiä, kansalaisia, jotka järjestivät nikamia ojoon suorassa lähetyksessä kolmen teeman tiimoilta. Turvallisuus, sivistys ja vauraus -nikamat laitettiin järjestykseen ja minun tehtäväni oli seurata 1,5 h mittaisia keskusteluita ja piirtää ydinasiat kuviksi. […]

Livekuvituksia

Antaapa asiakkaan kehua:

Lindan visuaaliset muistiinpanot ovat olleet tärkeä osa tapahtumamme sisällöntuotantoa jo vuodesta 2011, ja osallistujamme kehuvat niitä vuosi toisensa jälkeen. Nämä ytimekkäät ja visuaalisesti upeat piirrokset toimivat osallistujiemme oppimisen tukena tapahtuman aikana, ja muistin virkistyksenä tapahtuman jälkeen. Myös puhujat ovat pitäneet näistä piirroksista ja kehuneet niitä, eikä mikään ihme. Lindalla on uniikki taito kiteyttää puheiden ydinsisältö visuaalisesti miellyttävään ja oppimisen kannalta selkeään muotoon. Kiitos! 🧡

Janica Niva

Marketing & Communications Specialist, Nordic Business Forum

Mitäs saisi olla?

Laitetaankos 400 g livekuvitusta? Kääräistäänkö pakettiin?

Joo, kiitos.

Siirry takaisin sivun alkuun