Palvelut

Livekuvitus

Digitaalinen livekuvitus – mitä se on? Tiivistetysti: tulen tapahtumaanne iPadini ja aivojeni kanssa, kuuntelen esityksiä ja puheenvuoroja, pyöräytän sisällöt kuviksi siten, että yleisö pystyy seurata livekuvitusta reaaliaikaisesti (se on se vau-juttu livekuvittamisessa) ja pim!  – lopputulos on muistiinpanokuva, jota yleisö haluaa katsoa tarkemmin, muistella ja jakaa eteenpäin. Jos tapahtumanne on kokonaan verkossa tai hybriditapahtuma, onnistuu livekuvittaminen siltikin mainiosti!

Miksi livekuvitus?

Livekuvitus tuo tapahtumiin, työpajoihin, webinaareihin ja verkkopajoihin konkretiaa ja kiteyttämistä. Livekuvittaja tiivistää esitysten ytimen ja tuo olennaisen esiin, jotta seminaariyleisö tai työpajan osallistujat muistavat tapahtuman sisällöstä pääasiat myös seuraavana päivänä tai viikon kuluttua.

Samalla tapahtuman järjestäjä saa mainiota markkinointimateriaalia, jota on helppo hyödyntää sekä tapahtuman aikana että jälkikäteen monella tavalla ja monessa eri kanavassa. Piirrosmuistiinpanot houkuttavat katsomaan tarkemmin. Ja ei: livekuvitus ei vie huomiota puhujalta. Hyvä puhuja ottaa kyllä tilansa ja vähän heikompaa puhujaa livekuvitus tukee hienosti.

Miten?

Piirretyissä muistiinpanoissa on kyse ajatusten jäsentämisestä piirrosten avulla. Kuuntelen ja mietin, miltä asia näyttää, sitten piirrän sen – liitän siis omakohtaisen kokemuksen mukaan kuvaan. Tiedon määrä lisääntyy koko ajan, mutta ihmisten keskittymiskyky ei. Kuva auttaa.

Ota yhteyttä

Blogissa lisää tarinaa livekuvituksesta

Livekuvitus 24.4.2023

Livekuvituksen järjestäminen livenä

Livekuvituksen järjestäminen livenä saattaa aiheuttaa pohdintoja: kannattaako kuvitusta heijastaa yleisön näytille? Viekö livekuvitus huomiota puhujilta? Millaista tekniikkaa tarvitaan? Avaan livekuvituksen järjestämistä omaan kokemukseeni pohjautuen.  Tässä yleisimmät tavat järjestää livekuvitusta käytännössä:  Puhuja salin edessä oman esityksensä kanssa, livekuvitus salin sivuseinällä. Sekä livekuvitus että puhujan esitys näkyvissä omilla valkokankailla salin edessä. Puhujan esitys pääosassa, livekuvitusta vilautetaan puheen […]

Livekuvitus 10.3.2023

Suomalaisuuden selkärankaa livekuvittamassa

Taas kävi niin: kysyttiin mukaan ja sanoin joo!  Kolmena keskiviikkoiltana olin mukana etsimässä YLE TV 1:ellä suomalaisuuden selkärangan niveliä. Forssalaisella huoltoasemalla oli aimo joukko keskustelijoita, ihmisiä, kansalaisia, jotka järjestivät nikamia ojoon suorassa lähetyksessä kolmen teeman tiimoilta. Turvallisuus, sivistys ja vauraus -nikamat laitettiin järjestykseen ja minun tehtäväni oli seurata 1,5 h mittaisia keskusteluita ja piirtää ydinasiat kuviksi. […]

Livekuvituksia

Antaapa asiakkaan kehua:

Lindalla on erityinen taito tiivistää puhujien ydinviestit upeaksi visuaaliseksi kokonaisuudeksi. Visuaaliset muistiinpanot auttavat meitä tapahtumanjärjestäjänä tukemaan osallistujien oppimista, mikä on meille äärimmäisen arvokasta.

Linda on kuvittanut tapahtumiamme jo vuodesta 2011 lähtien, ja vuosi toisensa jälkeen piirrokset ovat olleet meidän suosituimpia sisältöjä sosiaalisessa mediassa. Lukuisat puhujat ja osallistujat ovat ylistäneet Lindan piirroksia, ja näihin ylistyksiin on helppo yhtyä – onhan ne aivan timanttisia!

Anniina Turunen

Head of Marketing & Communications -2020, Nordic Business Forum

Mitäs saisi olla?

Laitetaankos 400 g livekuvitusta? Kääräistäänkö pakettiin?

Joo, kiitos.

Siirry takaisin sivun alkuun