Linda Saukko-Rauta, Redanredan Oy

Palvelut

Etälivekuvitus

Livekuvitusta etänä striimin välityksellä tai webinaareissa? Onnistuu kyllä!

Jos pidät webinaarin tai virtuaalisen työpajan tai muu tilaisuutesi videoidaan ja striimataan, onnistuu livekuvittaminen etänä.

Homma tapahtuu seuraavasti:

  • etälivekuvittaja ja tilaisuuden järjestäjä testaavat mahdollisuuksien mukaan yhteydet ja teknologian toimimisen ennen tilaisuutta
  • etälivekuvittaja laittaa villasukat jalkaansa kotona Jyväskylässä
  • etälivekuvittaja siirtää kissan pois näytön edestä
  • etälivekuvittaja seuraa tilaisuutta verkon välityksellä ja piirtelee tiivistysmuistiinpanoja esityksistä ja puheenvuoroista
  • etälivekuvittaja siirtää taas kissan pois näytön edestä
  • etälivekuvittaja jakaa työskentelyänsä esim. webinaarin kysymysosion aikana tai reaaliaikaisesti esityksen aikana käyttämällä iPadin näyttöä kamerakuvana
  • etälivekuvittaja lataa tekemänsä kuvat pilveen, jotta asiakas voi käydä kuvat sieltä lataamassa omaan käyttöönsä tai saman tien myös Twitteriin tapahtuman omalla #hästägillä
  • Jos tapahtuma striimataan, etälivekuvittaja voi myös heijastaa työtään suoraan omaan Zoom-huoneeseensa. Näin etäosallistujat voivat videostriimin lisäksi seurata myös sketchnotes-striimiä reaaliaikaisesti toisella laitteella. Piirtäjän omaa Zoom-lähetystä voi heijastaa myös paikan päällä oleville osallistujille.  Toki tämä edellyttää, että tapahtumapaikalla on viritetty tykki ja tietokone, josta on kirjauduttu livekuvittajan Zoom-huoneeseen.

Kätevääkö? Hell yeah! Eikä piirtelijän tarvitse liikkua omasta provinsiaalisesta mukavuudestaan minnekään. Säästyy rahaa, aikaa ja luontoa. Muutama hermokin.

Mitä maksaa etälivekuvitus?

N. tunnin mittainen webinaari ..................... 900 e + alv

1/2-päiväinen tapahtuma ............................ 1400 e + alv

Koko päivän kestävä tapahtuma .................. 2600 e + alv

Strategiapajat erillisen hinnaston mukaan.

Puoli päivää esim. klo 9-12.

Koko päivä esim. klo 9-16.

Hintaan sisältyvät käyttöoikeudet syntyneisiin kuvituksiin.

Valmiit kuvat toimitetaan Dropboxin välityksellä sekä jpg-kuvina että 300-pikselisinä pdf-tiedostoina.

Mitä maksaa etälivekuvitus?

Livekuvitus markkinoinnin apuna

Etälivekuvitus palvelee tapahtumanjärjestäjää sekä tapahtuman aikaisessa huomion herättämisessä että jälkimarkkinoinnissa. Koska digitaalisen livekuvittajan tuotokset ovat saman tien sähköisiä, leviävät kuvitukset jo tapahtuman aikana some-kanavilla päivän häshtägin alla. Kannattaa siis miettiä jo valmiiksi, kuka päästää kuvat päivän aikana lentoon: piirtäjä vai joku teidän tiimistänne?

Jos kuvituksia on tarkoitus tarkastella tapahtuman lopuksi, kannattaa ohjelmaan varata oma aikansa sille. Jos aikataulu on pettänyt ja aikaa ei ole, ei hätää: livekuvitustuotokset voi lähettää jälkimarkkinoinnin yhteydessä joko kokooma-pdf:nä tai sitten linkkinä osallistujille.

Lue lisää blogista

Kokemuksia etälivekuvittamisesta

Olen parin viikon sisään tehnyt erilaisia etälivekuvitusrupeamia. Tässä muutama erityyppinen tapahtuma, joissa livekuvitus on toiminut hyvin: Webinaarin livekuvittaminen Webinaari pidettiin Google Meetin välityksellä.

Suomessa ei oo kettään muuta, joka ossaa
tehä tällä tavalla yhtä hyvin.

Mikko OJ Ojanen

Kaswu Oy

No... Mites olis?

Kokeillaanko?

Mulle, heti!