Linda Saukko-Rauta, Redanredan Oy

Palvelut

Etälivekuvitus

Livekuvitusta etänä striimin välityksellä tai webinaareissa? Onnistuu kyllä!

Jos pidät webinaarin tai virtuaalisen työpajan tai muu tilaisuutesi videoidaan ja striimataan, onnistuu myös livekuvittaminen etänä.

Homma tapahtuu seuraavasti:

  • etälivekuvittaja ja tilaisuuden järjestäjä testaavat mahdollisuuksien mukaan yhteydet ja teknologian toimimisen ennen tilaisuutta
  • etälivekuvittaja laittaa villasukat jalkaansa kotona Jyväskylässä
  • etälivekuvittaja siirtää kissan pois näytön edestä
  • etälivekuvittaja seuraa tilaisuutta verkon välityksellä ja piirtelee tiivistysmuistiinpanoja esityksistä ja puheenvuoroista
  • etälivekuvittaja siirtää taas kissan pois näytön edestä
  • etälivekuvittaja jakaa työskentelyänsä esim. webinaarin kysymysosion aikana tai reaaliaikaisesti esityksen aikana käyttämällä iPadin näyttöä kamerakuvana
  • etälivekuvittaja lataa tekemänsä kuvat pilveen, jotta asiakas voi käydä kuvat sieltä lataamassa omaan käyttöönsä tai saman tien myös Twitteriin tapahtuman omalla #hästägillä
  • Jos tapahtuma striimataan, etälivekuvittaja voi myös heijastaa työtään suoraan omaan Zoom-huoneeseensa. Näin etäosallistujat voivat videostriimin lisäksi seurata myös sketchnotes-striimiä reaaliaikaisesti toisella laitteella. Piirtäjän omaa Zoom-lähetystä voi heijastaa myös paikan päällä oleville osallistujille.  Toki tämä edellyttää, että tapahtumapaikalla on viritetty tykki ja tietokone, josta on kirjauduttu livekuvittajan Zoom-huoneeseen.

Kätevääkö? Hell yeah! Eikä piirtelijän tarvitse liikkua omasta provinsiaalisesta mukavuudestaan minnekään. Säästyy rahaa, aikaa ja luontoa. Muutama hermokin.

Mitä maksaa etälivekuvitus?

N. tunnin mittainen webinaari ..................... 700 e + alv

1/2-päiväinen tapahtuma ............................ 1200 e + alv

Koko päivän kestävä tapahtuma .................. 1700 e + alv

Strategiapajat erillisen hinnaston mukaan.

Puoli päivää esim. klo 9-12.

Koko päivä esim. klo 9-16.

Hintaan sisältyvät käyttöoikeudet syntyneisiin kuvituksiin.

Valmiit kuvat toimitetaan Dropboxin välityksellä sekä jpg-kuvina että 300-pikselisinä pdf-tiedostoina.

Mitä maksaa etälivekuvitus?

Livekuvitus markkinoinnin apuna

Etälivekuvitus palvelee tapahtumanjärjestäjää sekä tapahtuman aikaisessa huomion herättämisessä että jälkimarkkinoinnissa. Koska digitaalisen livekuvittajan tuotokset ovat saman tien sähköisiä, leviävät kuvitukset jo tapahtuman aikana some-kanavilla päivän häshtägin alla. Kannattaa siis miettiä jo valmiiksi, kuka päästää kuvat päivän aikana lentoon: piirtäjä vai joku teidän tiimistänne?

Jos kuvituksia on tarkoitus tarkastella tapahtuman lopuksi, kannattaa ohjelmaan varata oma aikansa sille. Jos aikataulu on pettänyt ja aikaa ei ole, ei hätää: livekuvitustuotokset voi lähettää jälkimarkkinoinnin yhteydessä joko kokooma-pdf:nä tai sitten linkkinä osallistujille.

Lue lisää blogista

Mitä on livekuvitus?

Tapahtumissa, kokouksissa ja seminaareissa piirteleminen on työ, joka vaatii välillä selittämistä. Livekuvittaminen on uusi ammattiala ja joka tapahtumassa on ihmisiä, joille työtapa on entuudestaan vieras.

Suomessa ei oo kettään muuta, joka ossaa
tehä tällä tavalla yhtä hyvin.

Mikko OJ Ojanen

Kaswu Oy

No... Mites olis?

Kokeillaanko?

Mulle, heti!