Tiistai, 5.2.2019

Crazy Town, ei se bändi

Olen “kreisarilainen”, siis asiantuntijayhteisö Crazy Townin jäsen. CT on Jyväskylästä Hämeenlinnaan, Tampereelle ja Poriin levinnyt asiantuntijayritysten ja -tiimien yhteisö. Kun on CT-jäsen, saa toimitilojen hyödyntämisen lisäksi osallistua tapahtumiin ja koulutuksiin, joita yhteisö järjestää.

Olen ns. liikkuva jäsen Jyväskylän CT:llä ja maksan jäsenyydestäni kuukausimaksua. Jos aamulla päätän hakeutua mörköluolastani ihmisten ilmoille, saan valita työskentelypisteeni Crazy Townin yhteisistä tiloista. Mielialani mukaan voin rojauttaa romuni aukean torin vilinään tai hakeutua rauhalliseen soppeen jonnekin Jyväskylän uusien ja hulppeiden CT-tilojen neliöiden ja kuutioiden uumeniin. On päiviä, jolloin on helpompi pysyä kotikonttorissa, mutta on päiviä, jolloin työpiste keskustassa tulee tarpeeseen.

Aamukaffit

Joka perjantai Jyväskylän CT:llä on yhteiset aamukahvit. Kerran kuussa tilaisuus on kaikille avoin, joten jäsenistö voi kutsua mukaan yhteistyötahoja tai muita verkoston jäseniä.  CT:n aamukahveilla eri alojen asiantuntijat kertovat ja vinkkaavat ajankohtaisista asioista sekä avaavat ja käsittelevät hyödyllisiä taitoja. En juo kahvia, mutta janoan tietoa. Niinpä olen saattanut istua osallistujien joukossa iPadini kanssa. Ja jos istun ja kuuntelen, yleensä myös piirtelen.

Tässä kokoelma viime aikojen piirtelyitä:

Työn muutos

Työni vuoksi kuuntelen paljon, paljon esityksiä. Seminaareissa on viime vuodet puhuttu paljon työn muutoksesta, murroksesta jopa. Crazy Townilla tämän muutoksen näkee ihan elävänä oikeassa elämässä: asiantuntijoiden lyhyet (ja pidemmät) projektit, muuttuvat työolosuhteet, etätyö ja vapaat työajat tarvitsevat tiloja, joissa voi tapahtua… öö… kohtaamisia. Tai siis törmäyksiä. Tai kokemusten vertailua. Niin ja satunnaisia jutusteluja lounasaikaan.

Tänään en mene CT:lle, mutta ehkä sitten taas loppuviikosta. Menen, jos menen, koska voin tehdä sen valinnan. Olenhan… öö.. joustoa arvostava asiantuntija. Tai siis vapaa toimija. Tai jokin sen semmoinen, kreisarilainen.

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun