Maanantai, 28.8.2017

Livekuvittajan syystryskööt

Kotikonttorihirmu on käynnistellyt konetta täällä Jyväskylässä ja paikkonut kesälomien jalkoihin jääneitä tilauskuvituksia. Samalla olen päivittänyt kalenteriani ja vahvistellut alustavia keikkavarauksia pitäviksi. Marraskuun kohdalla lukee: ”World Business Forum, Milano”. En uskalla uskoa vielä varmaksi. Pitäkää peukkuja.

Sitä ennen on kuitenkin muita keikkoja tiedossa.

Alkava viikko viettyy käytännössä kokonaan Helsingissä ministeriö- ja yrityskeikoilla. Nämä keikat ovat jännittäviä, mutta perin juurin salaisia, hys-hys!

Syyskuussa jatketaan yrityskeikoilla, mutta lisäksi kalenteri täyttyy tilauskuvitusten ja piirrosvideoiden tekemisestä. Muutama deadline jo korventaa sielua.

Lokakuun kohokohta on tietenki Nordic Business Forum. Mitähän uutta NBF:n järjestäjät ovat tälle vuodelle keksineet? Mitähän uutta osaisin itse antaa tapahtuman hyväksi? Ainakin luvassa on pöytiin piirtelyä. Ja tänäkin vuonna olen livestream-lähetyksen jatkeena eli yksi kamerakulma on livekuvitus.

Marraskuun lopussa on vielä NTIF, Nordic Translation Industry Forum. Ruotsalaiset tapahtumajärjestäjät ovat aiempina vuosina lennättäneet minut piirtelemään Reykjavikiin ja Malmöhön, mutta tänä vuonna tapahtumapaikaksi valikoitui Suomi100-hengessä marraskuinen Helsinki.

Twitterissä tavataan!

Julkiset piirtelyt – kuten NBF ja muut seminaarit, konferenssit sekä yleishyödylliset, avoimet tilaisuudet – näkyvät laajalle yleisölle esim. Twitterissä vuolaana kuvitusvirtana, mutta kuvitan paljon myös yritysten sisäisiä tilaisuuksia. Aika yleistä esim. on, että jokin konsulttifirma pestaa minut työpajaansa tallentamaan. Toinen yleinen yrityskeikkatyyppi ovat yrityksen sisäiset strategiapäivät. Tällöin kuvituksista ei välttämättä tihku ulkopuolelle mitään. Joskus en saa edes mainita asiakasyrityksen nimeä, tai muuten mörökölli vie.

Entä miten livekuvittaja myy keikkojansa? Siten, että käyn piirtelemässä. Esim. yhdet tyypit olivat yleisönä tapahtumassa, jossa olin piirtelemässä ja tulivat juttelemaan tapahtuman jälkeen. Buukkasivat keikalle.

Ja toiset olivat nähneet livekuvituspiirroksiani Twitterissä ja ottaneet selvää, että mitäkukahäh ja tilasivat sitten piirtelemään heillekin.

Kolmannet olivat kuulleet niin paljon hyvää. Mitä ikinä se tarkoittaakin.

Ja eräs keikka toteutuu siksi, koska tuttava lukioajoilta oli kehunut.

Reipas syksy siis tiedossa. Nähdäänkö häppeningeissä?

This autumn my gig list is filled with corporate gigs and a couple of seminar highlights including the Nordic Business Forum and the World Business Forum event in Milan in November. In between I travel around (mostly) Southern Finland or sit at home doing illustrations and animated videos.

Will I be seeing you in some of the events I’m covering this autumn?

Kävin jo keikalla Kuusankoskella Made by Finland -tapahtumassa. Tässä Andrén esitys kuvitettuna.
I already had one gig in Kuusankoski. The happening was called Made by Finland.

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun