Lauantai, 15.6.2019

Miltä Redanredan kuulostaa?

Livekuvitin Retoriikan kesäkoulussa 2019 mielenkiintoisen esityksen äänen vaikutuksesta ihmiseen. Äänibrändääjä Lauri Domnick soljutti esitystään välillä vimmalla, välillä rauhallisesti, mutta koko ajan rytmissä pysyen. Kerrassaan vaikuttava esitys siis!

Itse livekuvitustuotoksesta tuli jokseenkin kakofoninen, mutta tavoittelinkin semmoista, sillä äänien ympäröimiähän me kaikkialla olemme.

Innostuin Laurin esityksestä niin, että aloin miettiä, miltä oma yritykseni Redanredan kuulostaisi. Perustin Redanredanin heinäkuussa 2010, joten kohta 9-vuotias yritykseni voisi ikänsä puolesta olla tuoreista poppikipaleista, YouTube-tähdistä ja autotune-soundista innostuva koululainen. Sen sijaan päästin mieleni harhailemaan ja miettimään, voisiko Redanredan olla pohjoismaisen cool ja itseriittoinen vai onko Redanredan pikemminkin iloinen festivaaliteltta, jossa kuulija yllättyy.

Hmm. Vaikea tehtävä.

Niinpä syntyi kaksi soittolistaa: se pohjoismaisen cool ja se vähemmän cool, joka on kai jonkinlainen Redanredanin ydinilmentymä. Ensimmäisellä listalla soi muutama hieman väkevältä ysäriltä tuoksahtava ralli ja toisaalta listalle on päätynyt monta ruotsalaista naislaulajaa.

Toisella listalla on kaikkea Lea Lavenista M.A.Nummiseen. Mukaan piti totta kai laittaa Linda, Linda ja muuta klassikkotavaraa, jota päässäni kiertää. Tästä kaikesta muodostuu Redanredan – se yritys, jonka postiosoitekin on PL 347. Ytimeltään outo.

Hyviä kuunteluita!

How does my company Redanredan sound like? I sketchnoted an interesting presentation about audio branding and that made me think about Redanredan’s voice. It turned out to be such a hard task that I had to create two separate playlists on Spotify: the one that tries to be cool but ends up being a bit too much 90’s and then the other one, the core sound of Redanredan, its true self. Which one do you like?

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun