Piirroksia, piirroksia..!  Aina silloin tällöin asiakkaani lähettävät minulle kuvia, joissa piirroksiani on käytetty seinäpinnoilla. Viimeisin esimerkki tuli Jyväskylän jäähallilta, jossa EduFutura oli somistanut VIP-aitionsa aiheeseen liittyvällä piirroksella. EduFutura on siis Jyväskylän yliopiston, ammattikorkeakoulun ja koulutuskuntayhtymän yhteistyötoimintaa.

Yliopistolla on aiemminkin hyödynnetty piirtämiäni kuvia isossa muodossa. Tässä Kieli- ja viestintätieteiden laitokselle tekemäni esittelykuva, josta on tehty messuseinäke.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kieli- ja viestintätieteet, JY (@jyukivi) jakama julkaisu

Messuseinäkkeessä käytettiin kuviani myös Educa-messuilla, kun ammatillisten opettajakorkeakoulujen ständillä oli parikin isoa kuvaa pistettä piristämässä. Tuossa tapahtumassa kolmannelle messukopin seinälle heijastui iPadini kuva, sillä olin samaan aikaan myös livekuvittamassa pisteellä.

Erilaisia strategiavisualisointeja on tehty usein seinäkuviksi ja tauluiksi. Piirroksistani on tehty tapettia kahvihuoneeseen ja näinpä erään asiakkaan luona yli 7 metriä leveän levyille painetun strategiapiirroksen, joka oli avokonttorissa muistutuksena yhteisistä tavoitteista. Finn-ID teki strategiapiirroksesta teippauksia, joilla somistivat toimistonsa väliseinät ja ovet.

Fingridillä odotusaulan näyttöseinässä pyöri isona video, jossa on tuttua kädenjälkeä:

Vaikka kuvat on tietysti sähköisessä muodossa helppo jakaa laajalle yleisölle,  on silloin tällöin kiva nähdä piirrokset käytössä jossain konkreettisessa muodossa. Ja joskus niitä kulkeutuu kotiinkin: tänä aamuna päiväkotilaiselle valikoitui kaulaan putkihuivi, jossa oli äidin piirtämä kuva.

Kiitokset asiakkaille näistä kuvista – ovat kivoja terveisiä maailmalta!

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun