Torstai, 13.12.2018

Redanredan Oy:n strategia eli mikä mua ajaa etehenpäin?

En ole strategiahommien suutari vaan pikemminkin nauhojen nyörittäjä tai kenkienkiillottaja. Laskin, että viimeisten kolmen neljän vuoden aikana olen tehnyt yli 90 strategiavisualisointia suomalaisille yrityksille ja koulutustahoille joko tilauskuvituksina materiaaliin pohjautuen tai livekuvituksena paikan päällä.

Mutta onko minulla itselläni saappaita? Ainakin jonkinlaiset lipokkaat on ollut ja niillä olen lippastellut tähän saakka. Näkyvissä ei ole mitään tiivistä umpihankea, joka saappaat vaatisi, mutta silti leikittelin ajatuksella: mitäs jos tekisin Redanredanille strategiakuvituksen? Tuumasta ryhdyntään.

Mitä mulla on antaa ja mikä mua ajaa etehenpäin?

Koska sanat “missio” ja “visio” aiheuttavat sieluni syövereissä vähän kitkaa, päätin välttää niitä. Yhden naisen firmassa ei juurikaan ole tarvetta pohtia asioiden mahdollistajia: kaikki on ittestä ja omasta osaamisesta kiinni. Ja jos ei itte osaa, niin pitää osata kysyä apua muualta. Yksinkertaista. Joskus strategiavisualisoinnit aloitetaan tutulla Start with why -mantralla. Minun whyni on kaikki tämä; koko kokonaisuus, joka antaa minulle mielekkään työn ja elämän.

Kaiken ytimessä on käsillä tekeminen digitaalisesti. Strategiavisualisoinnin taustalla siis Virtasen Emmin ottama valokuva. Taustalla on tietty myös lakeusmaisema: pitää muistaa, mistä on ponnistanut. Ja ylimpänä taivaalla muutama pitkän tähtäimen tähtihaave, joiden toteutuminen olisi… no,  ihan kivaa.

Ja heeeee: verrokiksi ja selvennyssilmäiltäväksi vielä valokuvaton versio.

Ei siis mitään mullistavaa eikä uutta liiketoiminta-aluevaltausta näköpiirissä. Mutta oli ihan hetkellisen ajattelun arvoista laittaa näitä tietyllä tavalla itsestäänselvyyksiä näkyville, kuvaksi. Sillä teenhän tätä tosissani mutta en vakavasti.

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun