Olen selvittänyt piirrettyjen muistiinpanojen ideaa pikkupikkufirmani Redanredanin nettisivuilla ja täällä Posterous-blogissani on nähtävillä joitain esimerkkejä tekemistäni riipustuksista. Useimmiten minulta kuitenkin kysytään, miten ja millä välineillä teen kuviani. Tässäpä teille vastauksia.
Millä sä teet noita sun kuvia?
IPadillä. Minulle sopiva piirtosovellus on Adobe Ideas. Sen kanssa käytän Targus-merkkistä pehmopäistä stylus-kynää, jotta saan hieman sormityöskentelyä tarkempaa jälkeä aikaiseksi. Ehkä oletkin jo nähnyt videon, jonka tein muistiinpanojen tekemisestä iPadillä?
Saatko sä esiintyjien slaidit etukäteen?
Harvoin. Esim. NBF2012-seminaarissa sain etukäteen vain kahden esiintyjän esityksen pääkohdat. Muistiinpanojen piirtäminen oli siis työmuistia kuormittava urakka, jonka jälkeen aivot sauhusivat. Homma vaatii keskittymistä, kokonaisuuksien hallintaa ja yksityiskohtien muistamista.
Voisiko puhuja jotenkin huomioida livekuvittajaa työssään?
Piirtäjän näkökulmasta hyvä puhuja on selkeä ja puhuu esityksessään vain yhdestä teemasta. Esityksen aluksi hyvä puhuja kertoo, moneenko pointtiin hän asiasisältönsä jakaa. Livekuvittamista helpottaa, jos esiintyjä on eläväinen kertoja, joka käyttää kielikuvia ja tarinoita esityksensä tukena. Esityksen tukena olevat slaidit ovat mielellään tiiviitä ja avainsanoja hyödyntäviä, ei listapallukkaoksennusta. Esityksen lopuksi hyvä puhuja vielä kertoo, mitkä pääkohdat hänen esityksestään on syytä jäädä mieleen.
Olisiko sinulla kysyttävää livekuvittamisesta? Kysy kommenteissa tai laita sähköpostia!