Keskiviikko, 20.12.2017

Se valmistui sittenkin

Jyväskyläläinen livekuvittaja ja yrittäjä Linda Saukko-Rauta, 40, sai maailman valmiiksi ennen joulua. Tapahtumaa oli todistamassa Saukko-Raudan puoliso ja kaksi lasta.

– Se vain valmistui. Melkein ihan itsestään, en joutunut edes lujille, Saukko-Rauta toteaa.

Maailman valmiiksi saattaminen on nykyään yhä harvinaisempaa, joten onnistumiset laitetaan merkille

– Ruudun takana oli heti rivi joitain tonttuja katsomassa, että puuttuuko sieltä nyt kuitenkin palanen. Näytin niille kieltä ja ne hävisivät – puff! – noin vain ja yllättäen, Saukko-Rauta sanoo nauraen.

Alkutalvi on ollut yrittäjälle rankka. Töitä on ollut vähän liikaakin ja kuvitustyötä on hidastanut yllättävä tekijä.

– Aivoni ovat välillä vähän omintakeiset. Ne haluavat välillä nukkua. Lisäksi valveilla ollessa pitää kuulemma joskus rentoutua. En oikein tiedä, mitä se semmoinen on, Saukko-Rauta sanoo vakavana. – Lupaan kuitenkin nyt alkavana vuonna yrittää opetella uusia temppuja, hankkia vaikka jonkin harrastuksen, Saukko-Rauta sanoo, ja lisää: “On ollut hemmetin vaikeaa välillä, kun harrastuksesta tulikin työ. Kutomaanko tässä pitää ruveta?”

Joulun aikaan Saukko-Rauta aikoo ottaa etäisyyttä töihin. Askelmerkit on jo sovittu puolison kanssa: “Elokuviin mennään, uusi Star Wars täytyy nähdä. Ja Crownin toinen tuotantokausi on vielä kesken. Lasten kanssa on tarkoitus leikkiä reippaita ulkoleikkejä, jotta näytetään normaaleilta vanhemmilta”,  Saukko-Rauta pohtii.

– Mikäs tässä joulua viettäessä, kun maailmakin on valmis.

Oikaisu:

Toimitukseen tulleen tiedon mukaan Saukko-Rauta ei saanutkaan maailmaa valmiiksi. Koko homma olikin huijausta ja työpöydällä on yhä liuta keskeneräisiä töitä. Hyvää joulua nyt kumminkin.

 

P.S. Ei joulukortteja, vaikka olisi ollut yksi piirtäjäkin tiedossa. Laitoin roposet hyväntekoon.

 

 

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun