Maanantai, 10.6.2019

Humanistiksi tiedän pelottavan paljon sähköverkoista

Sähkö. Sitä tulee töpselistä. Mutta miten se sinne töpseliin päätyy? Minä tiedän.

Olen nimittäin parin viime vuoden aikana saanut piirrellä Fingridille (you know, kantaverkkoyhtiö täällä Suomessa) monenlaisia kuvia. Olen ollut livekuvittamassa heidän tilaisuuksiaan, mutta toisaalta myös pari piirrosvideota on tehty.

Tässä video, jossa piirtelen kuvaa Fingridin alustasuunnitelmista puhdasta sähköjärjestelmää varten – itse tilaisuudessa Fingridin johtoa puhui panelikeskustelunomaisesti aiheesta. Minä siis piirtelin ja  OtavaMedia kuvasi sekä editoi.

Tässä puolestaan tuore piirrosvideo datahubista. On nimittäin niin, että kun esim. kuluttaja haluaa vaihtaa sähkönmyyjää, niin siihen liittyvää infonvaihtoa yms. varten on kehitetty keskitetty järjestelmä, datahub:

Työssäni parasta on moninaisuus: se, että piirrän saman viikon aikana sähköverkkoasiaa ja toisaalta retoriikan niksejä. Se, että pääsen näkemään suuren norjalaisen laivanhallintayhtiön pääkonttorin Oslossa ja toisaalta keskisuuren suomalaisen yrityksen teollisuushallin maakuntien metsissä. Tapaan toimareita, assareita, päälliköitä, puhujia, fasilitaattoreita, jumppareita, tsemppareita, sparraajia… niin ja työntekijöitä. Opin kaikkien työtavoista ja työkulttuureista jotain. Saan piirtää esityksiä, workshop-työstöä, prosesseja, strategioita, tuotekuvauksia, esittelyitä, keventäviä sarjiksia, syväluotaavia merkityksiä ja arvoja kuviksi, visuaalisiksi muistiinpanoiksi. Saan tehdä asioita ymmärrettäviksi muille.

Minulle hyvä päivä on semmoinen, kun opin jotain uutta. Usein opin. Esimerkiksi sähköverkoista.

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun