Keskiviikko, 20.11.2019

Katsoin ikkunasta Rapakujaa, kun olin lapsi

Kun olin lapsi, katselin ikkunasta, kun vuotta vanhempi kaverini Taina lähti kouluun. Muistan sen vuoden tylsänä. Ei ollut leikkikaveria (muita kuin pönttö pikkuveljeni) ja satoi. Odotin Tainaa kotiin.

Sinä vuonna piirtelin paljon.

Yhden tekemäni piirroksen – joko siltä vuodelta tai jo aiemmin – muistan tarkasti: siinä oli kolme kukkaa ja ne lauloivat. Halusin kirjoittaa kuvaan: ”Kolme kukkaa laulaa” ja pyysin äitiä sanelemaan kirjan kerrallaan, jotta homma onnistuisi. Saatiin yhdessä kuva valmiiksi.

Lasten oikeuksien viikko

YK:n Lapsen oikeuksien sopimus täytää tänä vuonna 30 vuotta. Lasten oikeuksien sopimus on kaikkia alle 18-vuotiaita koskeva ihmisoikeussopimus. Valtioilla on ensisijainen vastuu siitä, että sopimuksen periaatteet toteutuvat.

Tänään Suomen lasten ääni kuuluu valtioneuvoston linnassa, sillä sen valtaa 100 lastasen valtaa 100 lasta. Häärin paikalla livekuvittajana kokoamassa kiteytystä päivän touhuista kuvamuotoon. On mainiota päästä tekemään jotain konkreettista lasten oikeuksien eteen, joten mielenkiinnolla odotan, millaisia kuvakiteytyksiä tästä päivästä teen.

Hyvää Lapsen oikeuksien viikkoa!

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun