Perjantai, 27.11.2020

Koronapallon MM-kisojen alavälikeskisarjan ei-niin-huippuottelun toinen puoliaika

No niin, peli jatkuu tauon jälkeen. Ensimmäinen puoliaikahan pelattiin kevään ja kesän korvalla, ja siinä korona aloittikin aggressiivisesti tekemällä ensimmäisen maalin vähän ruminkin keinoin. Tuomari ei tainnut sitä tilannetta nähdä lainkaan, vaikka kuinka sekä meidän joukkueemme että suuri yleisö protestoi.

Yrittäjähän hienosti ensin tasoitti teknologian avulla, mutta sitten korona vetäisi juuri ennen puoliaikaa rangaistuspotkun sisään. Tauon jälkeen peli jatkuu siis tilanteesta 1–2, korona johtaa. Nyt on jännä nähdä, onko yrittäjä jotenkin terävöittänyt taktiikkaansa: onko lähdetty tiivistämään hyökkäystä vai panostetaanko puolustukseen?

Sieltä pallo liikkeelle keskeltä ja heti lievä loukkaantuminen: lisääntyneen työkuorman takia pelinrakentaja-yrittäjän kesäloma jäi liian lyhyeksi ja kamelin selkä katkesi syys-lokakuun tienoilla. Ei hyvältä näytä: vähän oli jo ensimmäisellä puoliajalla rimpuilua siellä hyökkäyspäässä ja palloa jaettiin sinne tänne melko hosumalla. Huoltojoukot hetkeksi kentälle ja kameli kannetaan sinne laidalle virkistäytymään. Jospa hyvät yöunet auttaisivat. Katsotaan, tuleeko siitä vielä kalua.

Pallo taas peliin: nätisti kulkee, syötöt napsahtelevat pääosin perille – mitä nyt Teamsin päivittyminen vähän hidastaa etenemistä. – Jaha, kamelikin on taas kentällä, kiemuralla läppärin ääressä! No niin, sitten painetaan taas… Yrittäjä sai mukaansa hyökkäykseen muutaman tosi tärkeän ja ison asiakkaan, hyvä näin! Ja vapaapotku ja koronatesti yrittäjälle, negatiivista korttia näytettiin.

Sieltä tulee kirjanpitäjältä hyvä keskitys: on saatu kevään aiheuttama notkahdus viime vuoteen verrattuna kiinni. Huhut kertovat, että leiritysten aikana tehdyissä testeissä on tullut ilmi, että potentiaalia hyökkäyspään kaksikolla – yrittäjällä ja kanssakynäilijällä – olisi vaikka mihin, mutta onko turnauskestävyyttä ja ennen kaikkea riittääkö yrittäjällä jaksamista? Ikää on kuitenkin jo yli 40 ja ulkomuoto kuin Maradonan viimeisinä vuosina. Yrittäjä kompastuu marraskuuhun ja omiin jalkoihinsa, heikko veto lähtee kuitenkin vielä kohti maalia, sen korona torjuu helposti.

Nyt yrittäjä kulmalipulle antamaan kulmapotkua: LinkedIn, Twitter ja asiakkaiden hyvät palautteet etälivekuvituksesta odottelevat siellä, tulisiko pallo sopivasti puskua varten… Noin leijuu pallo, hienosti kaartuu ja pääseekö some puskuun? Aijai, melkein osui kohdalleen ja tuli viraalipostaus, mutta ei aivan. Ylärimaan kolisee. Se on tuo some ollut viime vuodet suurten lupausten pelaaja, mutta tosipaikassa siinä on aina jotain kremppaa. Toivottavasti lunastaa odotukset jossain vaiheessa, olisi arvokas pelaaja joukkueelle.

Tuossa kun puoliajalla haastattelin yrittäjää, tämä kertoi, että katse on jo vähän niin kuin seuraavassa ottelussa Ruotsin markkinoita vastaan. Siihen valmistautuminen alkaa kuulemma heti tämän pelin jälkeen.  Ruotsillahan ei varsin hyvin ole mennyt oma ottelu koronaa vastaan, mutta jossain määrin siellä vielä on pelaajia tolpillaan ja näitä sitten yrittäjä yrittää tavoitella.

Nyt korona taas nostaa hyökkäystään, äkkiä puolustus kiinni, nyt ei auta jäädä siihen kokoontumaan ja yskimään keskikentälle..! Sieltä jo Uudenmaan laidalta lurahti pallo vähän liian helposti läpi, mutta pitääkö Jyväskylän linja?

Loppupelistä tulee jännittävää kyytiä: pystyykö yrittäjä tasoittamaan ja jopa menemään ohi, vai päädytäänkö jatkoajalle?

Tämä selviää ottelun loppuminuuttien tilannekuvauksesta!