Sunnuntai, 13.6.2021

Koronapallon viimeiset minuutit

Tervetuloa koronapallon mm-kisoihin! Käynnissä ovat yrittäjä vs. korona -matsin loppuminuutit. Ensimmäinen puoliaika käytiin keväällä 2020 ja toisen puoliajan alun taistelun pääset lukemaan täältä. Kiihkeä kamppailu on toivottavasti kohta tulossa päätökseen ja ailahtelevaistahan tämä on ollut. On ollut alhoja, on ollut hyvää tekemistä, on ollut sotkeentumisia omiin jalkoihin – ja toisaalta sitten yrittäjän hieno yksilönousu maalille vuodenvaihteessa.

Viimeisille minuuteille lähdettiin siis tilanteesta, jossa korona johti 2-1. Koronan molemmat maalit syntyivät vähän epäreilulla pelillä, ensimmäinen kyseenalaisella jalkakikalla ja toinen epäselvästä tilanteesta, joka johti rangaistuspotkuun ja seminaarien syyskauden peruuntumiseen. Yrittäjän tähän saakka ainut maali ottelussa syntyi teknologian avulla, mutta sittemmin siinä asiassa ei ole menty eteenpäin, joten loppuminuuttien tehot täytyy löytää muiden keinojen avulla.

Ja sitten puhalletaan peli taas käyntiin!

Vuodenvaihteessa näyttää yrittäjän kannalta melko hyvältä: liikevaihdollinen notkahdus oli otettu kiinni ja kirjanpitäjä-valmentaja näytti peukkua. Peruskovaa työntekoa, tehot tapissa ja syötöt löytävät hienosti perille. Ja sieltä seinäsyöttö isolta asiakkaalta yrittäjälle, pääseekö läpi… Pääsee! Se on maali! Yrittäjä tasoittaa pelin! Tilanne on 2-2! Jotain korona yrittää Jyväskylän tasolla vielä uhitella – kansainväliset vahvistukset saattavat liittyä asiaan – mutta siitä ei rakennu sen kummallisempaa. Pelin jatkoja ei kuitenkaan kannata viritellä erääseen paikalliseen bier-bariin.

Siellä on taas nurmen pinnassa joku – ei kai se vain ole taas kameli selkänsä kanssa? No onhan se. Töitä on ollut taas liikaa ja jo ennestään heikko selkä oli jälleen katketa maalis-huhtikuussa. Kotijoukot häärivät ympärillä vimmatusti ja toivovat tietysti, että kamelilta ei ole katkennut astianpesukoneentyhjäysranne. Pieni välileiritys Lapissa auttaa jaksamaan loppuun saakka.

Ja nyt sieltä tuodaan piristeitä kentälle! Rokotukset pyörähtävät käyntiin ja myös yrittäjään pumpataan lisää voimaa ja virtaa. Liekö tämän ansiota, mutta pallo pysyy kuin magneettisesti yrittäjän jalassa kiinni. Korona rimpuilee vastaan etenkin Uudenmaan kenttäpäädyssä, mutta yrittäjän työhön se ei enää niin vaikuta. Taktiikkakuviot pystytään sopimaan myös etänä.

On kesäkuu ja lähestytään tilinpäätöstä. Kirjanpitäjältä tihkuu tietoja ja niiden perusteella hyökkäyspeli on keväällä onnistunut odotettua paremmin. Pelikellon numerot näyttävät koko ajan pienempiä tartuntalukuja ja yrittäjältä on tullut onnistumisia erikoistilanteissa: on klaarattu isoja, kansainvälisiä tapahtumia, hankittu uusia asiakkaita ja tehty paljon duunia vanhojen kanssa. Johtomaali oli jo lähellä, kun yrittäjä sai vaparin ja kustannussopimuksen hyvältä paikalta: tässä projektissa on vain vielä vähän heiveröisesti potkua ja se vaatisi voimaa ja ylimääräisiä minuutteja taakseen, mutta kyllä se onnistuminen kirjanteon suhteen sieltä vielä syksyllä tulee – uskotaan niin.

Nyt yrittäjä syöttää itselleen näyttävästi lomapassin – vähän ehkä etupeltoon, mutta hyvä sijoittuminen paikkaa ajoitusta. Tänä kesänä yrittäjä kuulemma aikoo pitää kunnon loman – ja sehän lupaa hyvää ensi kautta ajatellen. Yrittäjä kikkailee, harhauttelee (melkein jo itsensä työlistan uumeniin), mutta vielä jaksaa painaa ja… viimeisillä voimillaan puskee pallon maalin alanurkkaan! Se on siellä! Yrittäjä taitaa voittaa tämän perkeleellisen ottelun 2-3! Viimeiset sekunnit kuluvat ehkä vielä syksylle saakka, mutta kyllä tämän voi jo voitoksi lukea!

Ottelun sankari, yrittäjä itse, toteaa pelinjälkeisessä haastattelussa, että koko joukkue on painanut kovasti töitä: ”Peruskunto oli jossain vaiheessa peliä kovasti koetuksella, mutta yleisön kannustuksesta sai jonkin verran lisää virtaa. Eniten on auttanut ihan vain arjessa onnistuminen, päiväkoti ja tietty negatiiviset koronatestien tulokset. Töitä on tehty tosi kovasti ja välillä oltiin ylikunnonkin puolella. Mutta näin se oli tehtävä.”

Stadion hiljenee. Grilli kuumenee. Kesä. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.

Kirjoitteli

Linda Saukko-Rauta
Livekuvittaja ja yrittäjä
Redanredan Oy

 

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun