Tiistai, 27.2.2018

Kovasti paljon piirrosvideoita – ja lisää on tulossa

Terveiset kotikonttorista (jossa on muuten nyt uusi ja päheä sähköpöytä piirtelijän kaverina, jee!).

Alkuvuosi on käännähtänyt käyntiin tilauskuvitusten ja piirrosvideoitten työstämisellä. Välillä on mennyt kiireen takia vähän runnomiseksi ja työpöydän dominot ovat helisseet uhkaavasti. Osa töistä on liikaa myöhässä – anteeksi! – mutta joitain duuneja on sentään saatu maaliinkin saakka. (Kiitokset jo tässä vaiheessa postausta asiakkaille, spiikkereille sekä editoijalle.)

Tässä pari tuoretta, julkista piirrosvideonäytettä eli ensin Uudenmaan liitolle tehty Uusimaa-kaava 2050 -video:

Ja sitten OPH:lle tehty piirrosvideo ammatillisesta koulutuksesta:

Molemmat videot tehtiin sekä suomeksi että ruotsiksi. Kieliasiat täytyy yleensä muistaa ottaa huomioon piirtelyvaiheessa (- niin Linda, se olis hyvä muistaa piirtää viimeinen slaidi myös ruotsiksi heti kärkeen eikä vasta viimeistelyvaiheessa, niin!), mutta lopullinen työ tehdään editointipöydällä. Käytännössä editoija siis työstää ensin suomenkielisen version valmiiksi ja sitten muokkaa ja ajoittaa ruotsinkielisen spiikin kuvituksiin. Näissä videoissa ruotsinkielisten spiikkien käännöstekstit tulivat asiakkailta, mutta sattuneesta syystä yours truly pystyisi myös itse kääntämään tekstit tilanteen niin vaatiessa.

Työ piirrosvideoitten parissa jatkuu ja luvassa onkin tulossa mielenkiintoista ja ajankohtaista materiaalia. Kunhan vain dominopeli pysyy kasassa..! :)

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun