Tiistai, 14.10.2014

Kuinka tein visuaaliset muistiinpanot #NBForum2014-tapahtumassa?

Muistatko, kun pari blogipostausta sitten kerroin erikoisjärjestelyistä liittyen Nordic Business Forumiin? Tapahtuma oli viime viikolla ja minä vähän luulen, että priimaa taisi tulla!

Millaista oli työskennellä videon välityksellä?

Visuaalisten muistiinpanojen tekeminen videon välityksellä oli tavallaan helpompaa kuin itse paikan päällä seminaarissa: jos istuu seminaariyleisön joukossa, yleensä aina joku kyttää selän takana kuvan valmistumista tai kommentoi meneillään olevaa työtä. Taukojen aikana on aina kiire vessaan tai ruokailemaan – ellei sitten satu jumittamaan jonoon tai juttelemaan sketchnouttauksesta kiinnostuneiden seminaarivieraiden kanssa. Ja päivän päätteeksi onkin melkoisen murjottu olo.

Nyt olinkin kaikessa rauhassa kotona ja sain valita istumapaikkani itse. Kaikki tarvittava oli käsillä ja tauoilla sain kupeksia villasukissani miten kuten itse halusin.

Mutta totta kai jotain puuttui: säkenöivä seminaaritunnelma, joka koostuu pukumiehistä ja -naisista käyntikortteineen. Puhujalavan syke. Ja se katki-poikki-rikki-väsynyt fiilis päivän päätteeksi, kun tietää, että jep: aivoja on tullut käytettyä oikein urakalla ja että vielä pitäisi jaksaa raahautua hotellille.

Miten pysyin puhujien perässä? 

Melko helposti, vaikka en ollut ehtinyt/saanut etukäteen perehtyä puhesisältöihin ollenkaan: tällä kertaa kyse oli todellakin livekuvittamisesta. Ylimääräisiä ääniä blokkaavat luurit olivat tarpeen, jotta en kuullut vauvan – tai siis vauvaa hoitavan miehen – itkuja. (Oikeasti vauvan kanssa kaikki sujui hyvin: juniori nukkui esitysten aikana ja heräsi tauoilla syömään.) Missasin vain paneelikeskustelun ja viimeisen esityksen, jota ei näytetty striimin välityksellä. Ne on kuitenkin tarkoitus piirtää myöhemmin videotallenteilta.

Viraalia viestintää!

Laitoin tekemäni muistiinpanot Nordic Business Forumin blogiin vain muutama sekunti sen jälkeen, kun puhe päättyi. (Jep, olin nopsa-nopsa.) Kuvia näytettiin myös seminaaripaikalla taukojen aikana, ja huhut kertovat, että väkeä parveili kuvien edustalla katselemassa niitä vähän tarkemmin. Visuaalisia muistiinpanoja jaettiin – ja jaetaan yhä – sosiaalisen median kautta hurjasti, joten sketchnouttaus on todella tehokas tapa markkinoida tapahtumaa sekä itse tapahtuman aikana että jälkikäteen. Hyvä sisältö innostaa jakamaan.

Tyypillisiä kysymyksiä ja vastauksia

1)Kuinka sää oikein teet nuo kuvat?
2) Mitä sovellusta sää oikein käytät?
3) Onko sulla jonkin sorttinen kynäkin vai?

1) Ipadillä teen. Käytän toki myös päätäni.
2) Käytän sovellusta nimeltä Adobe Ideas
3) … ja kynänä on Bamboo-merkkinen stylus-kynä, jossa on vaihdettavat päät.

 

Eli: jos haluat nähdä tekemäni visuaaliset muistiinpanot, käy tsekkaamassa ne Nordic Business Forumin blogissa!

Terv. Linda

 

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun