Maanantai, 16.3.2020

Kun tapahtumakuvittajalta tapahtumat peruttiin

Korona, perkele.

Muutaman päivän sisään kevään livekuvituskeikat pyyhkiytyivät keikkakalenterista: osa tapahtumista peruttiin kokonaan, osa siirrettiin. Sääli käy tapahtumien eteen työskennelleitä: miten paljon työtä on valunut hukkaan.

Vaan mitä tekee livekuvittaja, kun ei ole tapahtumia?

Sitä, mitä ennenkin: teen tilauskuvituksia, strategianvisualisointeja ja piirrosvideoita kotikonttorissa. Onnekseni en siis ole ollut yhdellä kärjellä matkassa ja olen tietenkin kerännyt pahan päivän puskuria. Hätä ei siis ole tämän näköinen.

Etälivekuvitus on livekuvitusta etänä

Näinä aikoina on yrityskentällä yritetty massiivisesti ideoida uusia toimintatapoja: miten myydä palveluita etänä? Itselläni ei ole tätä ongelmaa, sillä olen jo monen vuoden ajan tarjonnut myös etälivekuvitusta. Jos tapahtuma on webinaari tai striimin välityksellä lähetettävä tilaisuus, pystyn seurata etäyhteyksien päässä iPad tanassa ja napata talteen sisällöt piirrosmuistiinpanoiksi.

Livekuvitin asiasta kiinnostuneena kansalaisena ja yrittäjänä VNK:n tiedotustilaisuuden etänä. Kyse EI siis ole VNK:n virallisesta viestinnästä vaan omaehtoisesta tulkinnastani.

Työnteon jatkuminen edellyttää tietenkin sitä, että yhä riittäisi yrityksiä, jotka tarvitsevat piirroksia viestintänsä ja johtamisensa tueksi.

Kyllä tämä tästä

Kaikkien yhteinen paha päivä on nyt. Niin että päin poikkeustilaa, mutta ihan positiivisesti. Jos vähän kiire hellittääkin, se ei liene pahasta juuri nyt. Uusia ideoita on kypsymässä ja nyt voi vähän testailla kaikenlaista.

Menemisen ja sutimisen sijaan ollaan ja tehdään.

 

Kirjaili

Linda

Yrittäjä ja piirtelijä

Redanredan Oy

 

 

 

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun