Maanantai, 17.12.2018

Livekuvittajan vuosi 2018 töinä ja piirroskuvina

Kiirettä piti eivätkä kaikki hommat ole vieläkään valmiina. Sen voin vuodesta 2018 näin tiivistetysti sanoa. Monesti luullaan, että teen vain livekuvituksia, mutta teen toki muutakin. Niinpä keräilin arkistoistani muutamia töitä esimerkiksi siitä, mitä kaikkea tämän vuoden aikana tuli tehtyä.  Ison osan kalenterista täyttävät tilauskuvitukset ja piirrosvideot. Tässä siis vuodenkulku töinä ja kuvina. 

Tammikuu

Tammikuussa kävin livekuvittamassa mm. Nordic Business Forum Norwayn esityksiä paikan päällä Oslossa. Alex Osterwalderin Business Model Canvas -esitys oli kiivastahtista tykitystä, jossa konkreettiset esimerkit bisnessabloonoista olivat pääroolissa.

Helmikuu

Helmikuussa tein kuvituksia mm. Intotalo Oy:lle sekä heidän nettisivuillensa että koulutusmateriaaleihinsa. Oli hauska piirrellä, kun sain varsin vapaat kädet. 

Helmikuun kohdalle on pakko laittaa näytille myös Uudenmaan liitolle valmistunut video, Uusimaa-kaava 2050:

Maaliskuu

Maaliskuussa pyrähdin Jyväskylästä monta kertaa Helsinkiin, mutta myös Tukholmaan. Reissaamisen välissä tein suuria ja pieniä tilauskuvituksia, kuten esim. Helsingin kaupungille. Huhtikuu

Oulussa on aina tunnelma kohdillaan. Niin oli myös huhtikuisessa Salesvation-tapahtumassa, jossa piirtelin Henrik Dettmanin Susijengin valmentamisesta ammentavan esityksen.

Toukokuu

Toukokuun kohokohta oli päästä F-Securen matkassa Lontooseen, jossa livekuvitin jälleen Species-asiakastapahtumaa.

Kesäkuu

Kesäkuisessa Hämeenlinnassa pidettiin Retoriikan kesäkoulu. Kiintoisa tapahtuma, jonka sisällöt mutjauttavat aivonystyröitä. Ja silloinhan tapahtuma on väkisinkin hyvä!

Heinäkuu

Joo, olin kyllä lomallakin, mutta kävin myös heittämässä päiväkeikan SuomiAreenan Rantalavalla, jossa livekuvitin Lounais-Suomen ihmettä. Mökkeilemme kesällä Satakunnan ja Pirkanmaan rajalla, joten on mukava käväistä mökiltä käsin Porissa fiilistelemässä. Tämä keikka jäi kyllä mieleen järkyttävän kuumasta hellepäivästä ja ulkoilmapiirtelystä! (Soraisen Annalle terveisiä.)

Elokuu

Ympäristöministeriön KIRA-digi-hanke on työllistänyt minua useaan otteeseen ja jälleen elokuussa olin hankkeen tapahtumassa livekuvittamassa. Leijonaluola olikin Betoniluola.

Syyskuu

Syyskuussa purkitettiin piirrosvideo Tutkimuseettiselle neuvottelukunnalle.

Kuun lopussa oli Nordic Business Forum. Tunnelma oli taas bassorumpuisan intensiivinen.

Lokakuu

Lokakuussa kiireturbulenssi oli pompauttaa minut päälaelleen. Kalenteri oli täynnä tilauskuvituksia yrityksille. Mm. Postille valmistui kahdeksan pienen kuvan sarja somekäyttöä varten.  Marraskuu

Marraskuu oli reissukuu. Livekuvitusta oli siellä, täällä ja tuolla. Kuun lopussa livekuvitin  Helsingissä Varman asiakastilaisuuden, jossa puhumassa oli mm. Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko. Valitsin livekuvituksen värit tutun asiakkaan mukaan.

Marraskuussa eetteriin pääsi myös Seinäjoen kaupungille tehty budjettivideo:

Joulukuu

Vuoden loppua kohti mennessä reissaaminen vähenee, mutta tilalle tulee paljon muita töitä: prosesseja, strategioita ja vaikkapa koulupolkuja, kuten tässä Tampereen kaupungin tapauksessa.

 

Jos kysytte, montako kuvaa yhteensä piirsin vuonna 2018, niin en osaa sanoa; en ole niin tarkasti pitänyt kirjaa. Mutta kun lasken asiakaskansiot yhteen, niitä on vuoden 2018 kohdalla yli 150. Asiakkaina oli tapahtumia, tapahtumanjärjestäjiä, pieniä ja suuria yrityksiä, järjestöjä, korkeakouluja, kuntia ja hankkeita. Piirrosvideoita tein tänä vuonna 17 kpl. Iso osa tilaustöistäni on sisäistä viestintää, enkä voi näyttää töitä julkisesti. Mutta kaikkia töitä yhdistää yksi asia: kaikilla asiakkailla oli tarve käsinpiirretylle kuvalle.

Tämän kuvasikermän myötä haluan toivottaa kaikille asiakkailleni ja yhteistyötahoille riem- – rauhall- – no, ihan vain hyvää joulua. Oli kivaa tehdä duunia teidän kanssanne! Ehkä jatketaan ensi vuonna?

T: Linda, se piirtäjä

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun