Perjantai, 16.10.2020

Siitä on vuosi

Siitä on muutaman päivän päästä vuosi, kun voitin kautta aikojen ensimmäisen valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon. Vuoden valtakunnallinen yksinyrittäjä 2019 – siinäpä korskea titteli. Mietin, mitä muita palkintoja olen tässä vuoden aikana ainakin omasta mielestäni ansainnut:

  • Vuoden omituisin ja vaikein sukunimi -maininta
  • Vuoden huijarisyndroomaisin nurkkamörkö -kunniakirja
  • Vuoden eniten epämukavuusalueella valokuvauksissa ollut -palkinto
  • Vuoden etäopettaja-yrittäjä-ruuhkavuotinen-yötyöntekijä-stipendi
  • Humblebrag Influencer Award of the Year
  • Vuoden aviomiehen puolison pysti
  • Vuoden väsynein luuska -mitali
  • Aina saa hävetä -huomionosoitus

Niin että ihan kivastihan tässä on vuosi mennyt.

Yksinyrittäjäpalkinto toi tullessaan…

Mitä muuta vuosi toi noiden oman elämän palkintojen lisäksi? Oudon nipistä mua -tunteen, joka kesti ainakin kolme kuukautta Lahden yrittäjägaalan jälkeen, kukkalähetysten virran, kutsun Linnan juhliin (joista tulikin Ylen ansiosta Lindan juhlat), muuta mediahässäkkää kahden maakunnan laajuudelta, valokuvaussessioita (leuka! hartiat!) ja tietenkin kanssakynäilijän, jonka ansiosta yksinyrittäjä ei ole enää yksin.

Ja toi vuosi tullessaan myös koronakevään ja livekuvituskeikkojen peruuntumisen ja sitä seuranneen tilauskuvitustöiden haalimisen, joka puolestaan johti kalenterin tukkeutumiseen ja karseaan kiireeseen ynnä lyhyeen kesälomaan, joka näkyy nyt syksyllä väsymyksenä.

Missä mennään nyt?

Töiden kasautumisesta huolimatta olen onnistunut viettämään tällä viikolla edes muutaman päivän syyslomantapaista olemista perheen kanssa. Loman jälkeen työt jatkuvat ja pöydällä on odottamassa videoprojekteja, strategiakuvituksia, kieliversioita vanhoista kuvituksista, lisää strategiavisualisointeja sekä jokunen etälivekuvitussetti. Etälivekuvitusta voisi olla enemmänkin, mutta näillä mennään.

Niin että oletan, että ihan kivasti tästä eteenpäin. Tämä on sitä resilienssiä, kato.

Kirjoitteli

Linda Saukko-Rauta
Livekuvittaja
Valtakunnallinen vuoden yksinyrittäjä 2019
Redanredan Oy

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun