Maanantai, 3.10.2022

Sisäministeriössä livekuvituskeikalla

Livekuvittajan kiireinen syksy jatkuu. Livetapahtumia ja hybriditapahtumia on reippaanlaisesti, mutta juna kulkee. Myönnän, että pandemiavuosien jälkeen reissaaminen tuntuu kuitenkin hitusen raskaammalta kuin aiemmin ja jokainen yön yli -reissu on yö poissa kotoa. Lasten kuulee sanovan: “Äiti, onko sulla taas reissu Helsinkiin?” ja onhan niitä. Se ilo pandemia-ajan kurimuksesta oli, että nyt Helsingin-asiakkaatkin ovat tottuneet kokoustamaan sujuvasti etänä. Vaikka livekuvitusreissut veisivätkin Helsinkiin, ei tilaustöiden takia enää todellakaan tarvitse lähteä Isoolle kirkolle, vaan kaikki briiffaukset hoituvat etänä. Ja jos joku korkeammalla oleva johtaja ei etäilyä haluaisikaan, niin aina voi vähän jyrähtää (“Kyllä se hoituu etänäkin, kuule!”), niin päästään edes yhdestä reissusta. (Jep: olen jyrähtänyt.)

Viime viikolla käväisin pikapäin sisäministeriön seminaarissa livekuvittamassa paneelikeskustelun sekä yhden puheenvuoron. Tapahtuma oli Katajanokalla ja tekniikka oli järjestetty niin, että yleisö näki piirtyvän kuvan reaaliaikaisesti – samoin piirtyvää kuvaa välittyi myös striimiin. Paneelissa oli verraten paljon puhujia, mutta tärkeintä oli jälleen kerran sisältö. Tämmöinen kuva piirtyi n. tunnin keskustelusta.

Suomen Punaisen Ristin pääsihteerin puheenvuorossa edettiin globaalilta tasolta paikalliselle tasolle.

 

 

Tällä viikolla on vain yksi keikka Helsingissä – ja hyvä niin. Jospa ehtisi välillä tehdä myös tilaustöitä kotikonttorissa..!

Kirjoitteli (ja piirteli)
Linda,
Livekuvittaja ja yrittäjä
Redanredan Oy

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun