Keskiviikko, 28.10.2020

Etälivekuvittajan kotistudio

Kotikonttorista (taas) terve! Täällä sitä on muhittu keväästä lähtien, mitä nyt yhdellä livekeikalla kävin elokuussa. Pääpaino tekemisessä on nyt siirtynyt täysin tilauskuvituksiin, piirrosvideoihin sekä etälivekuvitukseen.

Etälivekuvitusta varten olen matkan varrella päivittänyt välineistöä ja ohjelmistoja. Ehkä teitä kiinnostaa nähdä, millaisessa kammiossa teen töitäni? Tässä kotistudioni varusteet:

  • Sähköpöytä ja selkävaivaiselle sopiva jakkara
  • Tausta-roll-up, jonka hommasin messuja varten, joita ei koskaan tullutkaan
  • Ipad Pro ja Apple Pencil -kynä
  • Apple-kuplassa elävän läppärivalinta eli MacBook Pro
  • Røde NT-USB -mikrofoni
  • Iphone 11 Pro
  • DJI Osmo Mobile 3 Combo -gimbal-systeemi
  • Läppärillä: AirServer ja ManyCam

Valaistus on vielä vähän vaiheessa, mutta koska työpöytäni on ikkunan ääressä, olen tähän mennessä pärjännyt olemassa olevilla valaistuksilla. Syksyn edetessä täytyy varmaan katsastella läpi valaisuratkaisutkin.

Softaa ja (Saukko-)rautaa

Korvaan livekuvitustilanteissa oman naamani Ipadin ruudulla ja reaaliaikaisesti piirtyvällä kuvalla. Tämä onnistuu Airserver- ja ManyCam-sovellusten avulla jouhevasti. ManyCamin avulla saan myös käytettyä puhelintani webbikamerana. Puhelimen kamerassa on paljon parempi kuva kuin läppärin huonolaatuisessa facetime-kamerassa. Osmo Mobile -gimbaali toimii telineenä tässäkin, vaikka ostin sen alun perin muuta tarkoitusta varten. Vanha (mutta laadukas) länsisaksalainen kamerajalustakin on välillä päässyt hommiin.  

ManyCam on toiminut varsin hyvin ja olen pikkuhiljaa opetellut hyödyntämään sen mahdollisuuksia. Koska piirrosohjelmani esim. lähettää kuvasuhdetta 4:3, pystyn ManyCamin avulla ”feikata” kuvasuhdetta 16:9. Microsoft Teams tosin poisti ManyCam-tuen jokin aika sitten jossain päivityksessä, mutta tämän puutteen koti-insinööri pystyi korjata muutamalla koodirivillä.

Yllättävää iloa on antanut tausta-roll-up, jonka ostin messuja varten. Levitin sen kotona työhuoneeseen ja törkkäsin taustaksi ihan vain testin vuoksi. Se peittää juuri sopivasti taustan valkoisen oven ja muun sälän.

Studioni ei siis ole loistava, mutta ihan toimiva ratkaisu tähän hetkeen.

Kertoili
Linda Saukko-Rauta
Yrittäjä ja livekuvittaja
Redanredan Oy

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun