Sunnuntai, 6.5.2018

Helsinki PING Festivalista Lontoon kautta Barcelonaan eli livekuvittajan keväinen jetset-kierros

Hei, olen Linda, jetset-livekuvittaja. Herään aamulla samppanja-aamiaisille luxus-hotelleissa ja verhoan tämän nuoren vartalon alla auringon (sen joka liike suo nautinnon) näyttäviin leopardi-kuoseihin, jotka mätsäävät kenkiini, laukkuihini sekä henkilökohtaisen vaunupalvelijani villaliiviin.

No en ole. Olen tavallinen toppahousu ja hotelliaamiaisella tykkään joskus syödä kaurapuuroa. Kroppa on vuosista ja liikkumattomuudesta jäykkä ja rohkeiden kuosien sijaan piiloudun mustiin kaapuihin. Voinen ehkä silti hieman hehkuttaa tekemisiäni, jos sallitte.

Ensin PING Festival

Seuraavat viikot ovat älyttömän hektisiä, mutta toisaalta myös kutkuttavan jännittäviä. Ensinnäkin alkavalla viikolla livekuvitan Helsingissä PING Festivalia. Tavallaan kaikenlaisten bisnes- ja blogi-vlogi-tube-insta-mitälie-maailman influencereitten läsnäolo samassa tapahtumassa saa aikaan riittämättömyyden ja tätiyden tunteita, mutta kun noista väristyksistä pääsee yli, on tapahtuman sisältö oivallisen yllättävää. Uskallan sanoa näin jo etukäteen, sillä aiempinakin vuosina PING Festivalin hyvää antia ovat olleet erilaiset, tuoreet puhujat mielenkiintoisine sisältöineen. Kiva olla mukana. (Ja kiva saada piirrellä Ebba Kleberg von Sydowin esitys, jee! Olen fani!)

London calling!

Toinen superduperhighlight on seuraavan viikon livekuvituskeikka Lontoossa! Kyllä vaan! Pääsen jo kolmatta kertaa mukaan F-Securen matkaan ja livekuvitan pari päivää heidän omassa asiakastapahtumassaan. Toissa vuonna olin tapahtuman tiimoilta Lissabonissa ja viime vuonna Barcelonassa. Kiitos vain, Mikko Hyppönen. Sanoinko jo, että Mikko Hyppönen suositteli minua sinne? Mikko Hyppönen. Mikko Hyppönen. Noin.

”Jag vill puffa dig ut till världen!”

Eikä Barcelona jää väliin tänäkään vuonna. Kesäkuussa livekuvitan siellä nimittäin kansainvälisen viestinnän mittausjärjestö AMECin konferenssia. Tuohon kansainväliseen konferenssiin lienee saapumassa viestintä- ja PR-ihmisiä yli 50 maasta. Ja sitten minä Suomen Jyväskylästä. Päädyin konferenssin piirtelijäksi siten, että pari vuotta sitten piirtelin erään ruotsalaisen viestintä-ihmisen esityksen Malmössä. Hän ihastui kovasti tyyliini tehdä livekuvitusta ja oli sitä mieltä, että minut on saatava AMEC-konferenssiin myös. Viime vuonna en voinut lähteä konferenssiinsa Bangkokiin, koska yhtä aikaa oli AMK-kirjastopäivät täällä Jyväskylässä, jonne olin lupautunut livekuvittajaksi. No. Tänä vuonna sitten pääsen mukaan.

Siinäpä semmoiset isompikaraattiset timanttiset palaset tämän kevään keikkakalenterista. Yritän olla mokailematta isommin. Tai jos mokaan, niin ei se haittaa. Kuka niitä muistelee. Me toppahousut ei ainakaan.

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun