Tiistai, 11.9.2018

Kohti Nordic Business Forumia 2018: “Sä oot se piirtäjä!”

Want to read all this in English? See the same blog post in English.

Yksi, kaksi, kolme… Tämä on kahdeksas kerta, kun livekuvitan Nordic Business Forumia, tuota kohtuullisen mellevän kokoista businesshirmujen kokoontumisareenaa maailmanluokan puhujien esityksillä kuorrutettuna.

Luin NBF-blogista vinkkejä tapahtuman varalle. Siellä oli listattu nämä ennakkotoimenpiteet:

  • Määritä tavoitteesi
  • Tee suunnitelma
  • Bookkaa Brella-tapaamisia
  • Lataa tapahtuman oma app
  • Tee kotiläksysi ja pakkaa laukkusi

Mitä nämä ennakkovinkit tarkoittavat livekuvittajan vinkkelistä?

Tavoite

Tavoitteeni on pysyä kynäni ja iPadini kanssa puhujien perässä. Kiva olisi, jos onnistuisin tekemään huisia kuvia, joissa on koheesio kohdallaan ja pääsisällöt poimittuina. Vielä hienompaa olisi, jos osaisin käyttää jotain uutta oppimaani tekniikkaa (kyllä, minä harjoittelen ja yritän kehittyä) jossain piirroksessa. Ja ylipäätään tavoitteeni on tietenkin palvella osallistujia ja asiakkaitani siten, että tekemistäni kuvista on heille sisältöjä kirkastava hyöty. Tiätty.

Niin ja jos sen Obaman nyt edes näkisi vilaukselta.

Suunnitelma

No, minähän olen menossa töihin. Siispä en voi enkä aio tehdä mitään sen kaltaisia suunnitelmia, että kiilaan-ekalla-tauolla-kahvijonossa-niin-että-pääsen-sen-ja-sen-vanaveteen. Sen sijaan aion olla osa NBF-kokemusta, palapelin palanen sieltä sinitaivaan keskeltä. Vähän semmoinen, että joo, jonkinlaisen kokonaiskuvan näkee kyllä ilmankin, mutta ärsyttäisi, jos se yksi pala sitä taivasta puuttuisi.

Brel-lal-laa

Jonain vuonna olin kirjautunut Brellaan ja tehnyt itseni tavattavaksi. Unohdin nupit kaakkoon ja sittemmin koko homman. Kävi niin, että joku oli mennyt varaamaan tapaamisen ja minun piti sitten tauolla kipaista minglailemaan, vaikka en oikeasti olisi ehtinyt. No, kaupat tuli. Jos siis voisin monistaa itseni, voisin ehkä buukkaillakin Brella-tapaamisia. Nyt en kuitenkaan. Ottakoot yhteyksiä muita kautta. Minä sitten päivystän faksin ääressä tapahtuman jälkeen.

Sovellus

Aion ladata NBF-sovelluksen. Sieltä voin tarkistaa puhujien nimien oikeinkirjoitukset, ettei käy kuten yhtenäkin vuonna, jolloin kirjoittelin kiireessä nimiksi mitä sattuu. Muista sähköisistä kanavista kannattanee mainita NBF-sivuston blogi, jota kautta pääsee seuraamaan tekemiäni kuvituksia tapahtuman aikana. Laitan nimittäin taas heti kuvitusten valmistuttua blogipostaukset ojoon ja eetteriin.

Läksyt ja laukku

Aion yrittää tsekata puhujien tuoreita tekemisiä internetin ihmemaailmasta. Tsekata vaikka parit videot, jotta näen, millaisista asioista ovat viime aikoina puhuneet. Pakkaan tekniikkareppuun pari iPadiä ja ziljoona adapteria. Apple-kynän ja varakynän. Vara-akun tai pari. Kolme laturia. Silmälasipyyhkeitä. Aivoni ja villasukat. Voimasuklaata ja körttipastilleja. No en niitä sentään.

Jos bongaat minut syyskuun 26.-27. Messukeskuksesta, tule vaikka sanomaan hei ja hakemaan Redanredan-jojo. Nähdään!

 

Linda Saukko-Rauta, livekuvittaja & yrittäjä,

“Se piirtelijä”

Redanredan Oy

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun