Tiistai, 17.12.2019

Lindan juhlat eli livekuvittaja Linnan juhlissa

Saanko vielä hieman palata parin viikon takaisiin tunnelmiin? Jee, kiva, kiitos!

Valtakunnallisen yksinyrittäjäpalkinnon jälkiseurauksena saimme koti-insinöörin kanssa kutsun Linnan juhlille. Passasi oikein hyvin, sillä olihan juhlan teema tänä vuonna tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu – ja työssäni työstän tietoa varsin paljon. Kuoressa oli väärä osoite ja oikea nimi, vaan kutsukortissa saatettiin kutsua Rantoja paikalle. Ei se mitään. Alettiin kuitenkin valmistautua juhlia varten.

Kutsuun oli tittelikseni laitettu hallituksen jäsen. En ole toimitusjohtaja, koska en osakeyhtiötä perustaessani katsonut moista titteliä tarpeelliseksi. Ei tehdä tästä nyt numeroa.

Täällä maakunnassa kun elää arkeaan, saa varautua siihen, että kutsu Linnan juhliin aiheuttaa värinää paikallislehdistössä. Kun on ikään kuin kahden maakunnan omaisuutta, myös uutisointia tehtiin molemmissa maakunnissa. Tekivät numeron.

Millaista siellä oli?

Siellä oli toden totta ruuhkaista. Ja meluisaa. Aluksi jännitti, mutta sitten ei. Oli yllättävän paljon tuttuja, sekä toisia yrittäjäpalkittuja että asiakkaita. Kameroita oli kovastipaljon ja etäältä pystyi seuraamaan, kuinka päällä olleen hallituskriisin osapuolten ympärillä hääri loppumattomasti haastattelijoita.

YLEn hyvä

Jossain vaiheessa valmisteluja tuli yhteydenotto Yleltä: he olivat kiinnostuneita saamaan livekuvitusta mukaan suoraan Linnan jatkot -lähetykseen. Emmin aluksi, mutta kun palasivat uudelleen asiaan, mietimme asiaa hetken herra Raudan kanssa ja suostuin mukaan.

Käytännössä olin valmistellut illan kuvituksen hyvin pitkälle valmiiksi ja sitten illalla tv-lähetyksessä hyödynsimme kuvituksen eri vaiheita. Mutta jos olisin ihan oikeasti raahannut Linnaan iPadini, niin jotain tämän kaltaista olisin tehnyt, jos olisin siinä ruuhkassa ja hötäkässä ehtinyt.

Jälkikäteen olen sitä mieltä, että YLEn lähetykseen osallistuminen oli hyvä juttu ja kannatti taas sanoa: “Joo.”

 

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun