Maanantai, 28.3.2022

Livekuvittajan kesää buukataan

Katselen kalenteriani, mitäs sinne onkaan jo merkittynä kesän kohdalle, jos maailma on yhä paikoillaan? No, ainakin kotijärvellä uiskentelua on luvassa, ehkä pieni kotimaanreissu ja pari festivaalia – sillä lailla keski-ikäisen iisisti – ja jos vähän luonnon helmassa yrittäisi olla jonkin aikaa ja… muutama livekuvituskeikka. Jotenkin noin ovat kesäni viime vuosina järjestyneet.

Livekuvitusta kesätapahtumassa

Viime kesän tapahtumamuotia

Yleisimmin kesäkeikkani ovat koostuneet kesäkuun alun yritysten kepeistä kesätapahtumista sekä heinäkuisista SuomiAreena-visiiteistä. Elokuussa väännetään usein strategiakuvituksia ja näin kesällä tehdyt kuvat saadaan heti syksyllä käyttöön. Mutta ei tässä syksyä ajatella, vaan kesää! Ja sitä onkin mukava ajatella, sillä kesäisille livekuvituskeikoille on luonteenomaista kepeys ja rentous: ihmiset ovat melkein lomalla tai jo lomalla, paidat ja mekot ovat pellavaa ja paneelikeskusteluissa ei olla ryppyotsaisia. Ja nimenomaan paneelikeskusteluita olen kesäisin livekuvittanutkin – jopa siinä määrin, että kirjoitin pari vuotta sitten vinkkejä hyvän paneelikeskustelun järjestämiseksi. (Joo: hyvään paneelikeskusteluun kuuluu myös livekuvittaja, vink-vink.)

SuomiAreena livekuvittajan areenana

Ennen pandemiaa kesärutiineihini kuului yleensä ainakin parin SuomiAreena-paneelin livekuvitus – minulla kun on ihan aktiivinen ja kipunoita lyövä suhde Poriin. Vietämme yleensä SuomiAreenan aikoihin perheen kanssa lomaa mökillä Porin lähellä ja sieltä käsin on ollut kiva käydä heittämässä pari virkakeikkaa. Porihan on… kiva kesäkaupunki ;) Viime kesänä SuomiAreena-viikon omassa kalenterissani korvasi kotoinen Jyväskylän Kesä ja siihen liittyvät Ympäristökesän livekuvitukset yliopistolla. Kivaa oli sekin: pääsi pyörällä keikkapaikalle ja fiilis oli wind-in-my-hair-tyyppinen kesävapaus.

Veikkaan, että tulevan kesän tapahtumien sisältöjä leimaavat maailman tapahtumat ja niiden vaikutus Suomeen. Näitä sisältöjä olisi mielenkiintoista piirrellä kuviksi. Kesäksi 2022 on jo pari keikkaa buukattuna, mutta on kalenterissa lomailun lomassa tilaakin. Mitä laitetaan?

Kesää ajatteli
Livekuvittaja-Linda, yrittäjä ja piirtelijä
Redanredan Oy

 

Jyväskylän Kesän Ympäristökesässä 2021 tekniikka toimi ja keskusteltiin mm. ekologisesta jälleenrakennuksesta.
Hellepäivä Porissa 2018: livekuvittaja hakeutui ennen tapahtuman alkua katsastelemaan järjestelyitä – ja varjoon.

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun