Maanantai, 19.8.2019

Mitä kuuluu piirtelijälle?

No, mitäs tässä.

Pidin pitkän loman, jonka jälkeen saattelin eppuluokkalaiseni koulumatkalle. Kalenteria tutkailemalla, työlistaa järjestämällä ja muutaman kommenteille saatetun piirroksen myötä olen saanut syyskauden käyntiin ihan täpäkästi – viime viikolla oli jo ensimmäinen reissukin, kun palaverit Etelä-Suomessa vaativat läsnäoloani. Samalla reissulla pyörähdin Messukeskuksessa Tubeconin aattona piirtelemässä Canonin osaston selfie-pisteelle kuvitusta.

Livekuvituskeikkoja on luvassa tälle syksylle jonkin verran, sopivan harvakseltaan ajatellen uutta rooliani koululaisen vanhempana. Kokemuksesta tiedän, että osa keikoista tulee lyhyelläkin varoajalla, joten hyvä, että siltä osin on vielä kalenterissa tilaa. Sen sijaan työtä riittää jo saman tien tilauskuvitusrintamalla. Tein nettisivujen otsikointiin aiemmin tänä vuonna pienen muutoksen ja sen myötä yhteydenotot strategiakuvituksia koskien ovat lisääntyneet entisestään. Nyt myös muutama isompi yritys on tilannut ns. jatkuvaa kuvitusta omien sisäisten kampanjoittensa tiimoilta, joten vaikka piirrän vimmatusti, kuviani ei välttämättä pulpahtele julki monessakaan paikassa tänä syksynä.

ISC19FR Pariisissa

Ulkomaankeikkoja ei ole buukattuna vielä tänä syksylle muuta kuin marraskuinen Göteborgin-reissu – tosin tällä viikolla piipahdan Pariisissa osallistumassa International Sketchnote Campille. Pariisin liepeille on tulossa ”sketchnouttaajia” 14 eri maasta, lähinnä Euroopasta, mutta kaukaisimmat Uudesta-Seelannista saakka. ISC-tapahtumassa opitaan uusia tyylejä ja tekniikoita toisilta, jaetaan ideoita ja kokemuksia sekä vaihdetaan piirtelijäkuulumisia. Jos sketchnote-yhteisö kiinnostaa, tutkaile esim. Sketchnote Army -sivustoa, https://sketchnotearmy.com.

Käsiä Redanredanille?

Redanredan Oy aloittaa syyskauden edelleen yhden naisen firmana, mutta muutaman mukavan ja sopivaa osaamista tarjoavan henkilön kanssa on palloteltu erilaisia vaihtoehtoja, jos vaikka jossain vaiheessa apukäsiä tarvitsisin. Ja onhan tämä nyt muutaman vuoden ajan siltä näyttänyt, että voisi olla hyvä, jos tekijöitä olisi enemmän. Syksy on aina ollut minulle uudelleen aloittamisen aikaa, joten katsastellaan, mitä tuleman pitää.

Jos saisi esittää toiveita väistämättä tulevalle syksylle, voisin toivoa seuraavia asioita:

  • mielenkiintoisia piirtelyitä, lisää sarkasmia ja vapaita käsiä
  • uuden oppimista ja oman osaamisen hiomista (Adoben uusi piirros-app aiheuttanee muutostuskaa, kääk!)
  • aikaa itselle esim. jonkin säännöllisen reipastelun muodossa (pakko!)
  • aikataulussa pysyviä junia
  • aikataulussa pysyvä piirtelijä eli toisin sanoen lisää Trello-työkalun täysimääräistä hyödyntämistä ja oman työn rytmittämistä

Niin että ei mulla muuta. Nyt töihin!

 

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun