Maanantai, 22.10.2012

#NBF2012-seminaarin suom.kiel. tiivistelmä kuvituksineen jaossa!

Rosling

Nordic Business Forum -seminaarin suomenkielinen tiivistelmä on jaossa heidän sivuillaan. Pdf-tiivistelmässä on mukana kaikkien esitysten muistiinpanot – siis ne minun tekemäni kuvitukset. 

Oma suosikkini oli professori Hans Roslingin esitys, jossa käsiteltiin hyvinvoinnin kasvua. Esitys oli niin huikeaa informaatioilotulitusta, että melkein unohdin piirtää muistiinpanoja! Tiivistelmän lataamalla näet kuitenkin, onnistuinko tavoittamaan hänen esityksensä ytimen vai en. 

Vaikeinta oli piirtää Sarasvuon melko rönsyilevää esitystä: en tiedä, oliko karttani viallinen vai kompassini hukassa, mutta tuon esityksen punainen lanka oli ehdottomasti vaikeimmin tavoitettavissa ainakin minun aivoilleni. 

Jotkut ovat kysyneet, sainko etukäteen apuja esiintyjiltä. Brian Tracyn esitysten pääkohdat sain lyhyenä listana ja Mörttisen diat sain nähdä etukäteen. Branson-haastattelun kysymykset olivat myös tiedossa, mutta haastatteluillahan on tapana polveilla sinne tänne ja tuonne. Näin ollen suuren osan työstä piirtelin siis siinä kuunnellessa. 

Eli käypä lataamassa tiivistelmä ja tsekkaa muutkin muistiinpanot.

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun