Maanantai, 30.1.2017

Kun Saukko-Rauta #CMADfi-tapahtumaa livekuvittamassa kävi

En ole yhteisömanageri enkä somemanageri, mutta olen silti ajatunut CMADfi-piirtelijäksi. Syy tai kiitos lienee järjestävän tahon eli Johanna Janhosen ja hänen esikuntansa. Ja mikäpäs siinä. Tammikuussa on yleensä kalenterissa vielä tilaa, joten sopihan sitä käydä Tampereella ruuvaamassa vuosi käyntiin sponsorihommina seminaaripiirtelyiden osalta. Ja samallahan pääsi tapaamaan monta some-tuttua ihan livenä.

CMAD – Community Manager Appreciation Day. Siitä siis oli kyse. Ja tarkemmin kun asiaa ajattelee, niin kyllä kai jonkinlainen oman elämäni somemanageri olen: kanavissa viuhuu sisältöä ja joskus se on jopa aitoakin. Semmoista human-to-human-kamaa. Tai humanisti-to-human-huumoria. Hoppas så.

CMADfi:n ohjelmassa oli päädytty aika tiukkaan tykitykseen puheenvuoroissa: osa esityksistä oli varsin lyhyitä eikä niiden välissä ollut juurikaan hengähdyksen hetkeä. Tämä tiesi livekuvittajalle kiirettä. Suurimman osan päivästä piirtelin katsomossa yleisön joukossa kärpänen katossa -taktiikalla. Päivän lopuksi oli paneelikeskustelu, jonka kuvitin livenä niin, että iPadini oli tykkiin kytkettynä.

Ja yleisö taisi tykätä.

Päivän suosituin muistiinpanopiirros taisi olla Anssi Männistön esityksestä piirtelemäni pläjäys:

photo-23-1-2017-11-13-56

Ja kuten Anssi Männistön esityksestä opimme, lähikuvat toimivat hyvin. Sen huomasin käytännössä itsekin, kun piirtelyn tuoksinassa irrotin kuvista yksityiskohtia.

photo-23-1-2017-10-39-15

Kaikki päivän aikana piirtelemäni muistiinpanokuvitukset ovat nähtävillä CMAD.fi-sivustolla, joten sinne siis.

Tein siis tapahtuman piirrokset sponsorityönä, mutta taisin itse saada enemmän. Kiitos kovasti kaikille ahkerille CMAD-twiittaajille: some oli hetken varsin saukkorautaisa. Kiitos siis, että koitte luomani sisällön jakamisen arvoisena.

Hyvää alkanutta vuotta kaikille yhteisö- ja somemanagereille!

cropped-logo.jpg

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun