Tiistai, 30.3.2021

Mitähän tapahtumille kuuluu?

Mitähän tapahtumille kuuluu?

Viettävätkö nimikyltit ja kaulanarut keskinäisiä kuplabileitä?

Ovatko kaikki kaapelit ja johdot kerällä nukkumassa, horroksessa, odottamassa, että tämä loppuu?

Onko aamukahvicroissantien reseptiikka jo unohdettu pikaisten etätyökotivoikkuleipien puristuksessa? (Muistattehan ne täytetyt croissut? Ne, joista tursuaa herneenversoja ja joita kukaan ei koskaan syö, koska muruset tarttuisivat kiinni huiviin tai pikkutakin kauluksille.)

Ovatko klaffituolit jo luopuneet toivosta, että ne koskaan pääsisivät taas suoriin riveihin?

Voi että.

All in

Vakioasiakkaisiini on kuulunut useita tapahtumajärjestäjätoimistoja. Terveiset heille – ja tsemppiä. Tiedän tapahtuma-alan tekijöitä, jotka ovat vaihtaneet kokonaan alaa ja toisaalta myös tapahtuma-alan yrityksiä, jotka ovat panostaneet virtuaalitotetutuksiin all-in-meiningillä. Uuden palvelun käyntiin polkaisussa kuluu aikaa, rahaa ja energiaa, ja silloin ei välttämättä muisteta tarjota asiakkaalle vielä yhtä mahdollisuutta etätapahtuman elävöittämiseksi: ”Ai niin, se livekuvittaja-Linda vois olla tähän tapahtumaan hyvä!” Olisi, juu.

Tapahtumajärjestäjien kenttä on siis muuttunut ja muokkautunut, ja kun katson livekuvituskeikkakalenteriani, sen kyllä huomaa.

Oma työtilanteeni on nyt kuitenkin yleisesti ottaen hyvä, ei liiemmin valittamista. Työnkuva vain on muuttunut: teen nyt entistä enemmän tilauskuvituksia ja videoprojekteja. Etälivekuvituksiakin on – pääasiassa yrityskeikkoja suoraan asiakkaan buukkaamana – ja niitä toivottavasti tulee loppukevääksi vielä lisääkin. Mutta strategianvisualisointeja tosiaan riittää ja monenmoista muuta kuvitettavaa. Koska en itse ole aina omimmillani semmoisissa ”oikeissa” kuvituskuvitus-töissä, on apuna onneksi kanssakynäilijä Réka. Hän onkin vuoden aikana päässyt toteuttamaan hienoja töitä ja keskittyy nimenomaan tilauskuvituksiin.

Tulevaisuuden tapahtumat

Kaikessa tässä hötäkässä mietin tapahtumien tulevaisuutta. Ei mitenkään kauaksi saakka, mutta edes ensi syksyyn tai ensi vuoteen saakka. Tuleekohan olemaan tapahtumien suma, jossa halutaan kaikki mahdolliset vau-jutut käyttöön? Ilotulituksia, kultaista glitterhilettä, discopalloja ja… livekuvittaja! Vai tulevatko kaikki lähitulevaisuuden tapahtumat olemaan hybriditapahtumia, joissa livekuvittaja tarjoaa lisäarvoa etenkin etäosallistujille? Tai ehkä ensimmäiset sulkujen jälkeen järjestettävät tapahtumat pidetään pieninä, intiimeinä ja väljin aikatauluin, jotta ihmisillä on aikaa kohdata. Entä milloin VR-tapahtumat yleistyvät isossa mittakaavassa? Kun tietäisi.

Viime kesänä haaveilin sivuaivoilla vähän omastakin tapahtumasta. Tuli nimittäin 10 vuotta yrittäjyyttä täyteen ja mietin, että olisipa sen kunniaksi mainiota järjestää oma tapahtuma kokonaan livekuvittamisen ehdoilla. Muutama puhujatuttukin jo heti innostui – eivät varmaan hoksanneet, että puhujaohjeistus tämmöisessä tapahtumassa kieltäisi heiltä kalvosetit. Sen sijaan taustalla näkyisi reaaliaikainen livekuvitus OIKEIN ISOLLA – niin että näkyisi Laukaaseen saakka.

Mutta en järjestänyt.

Ehkä sitten joskus.

Kirjaili
Linda Saukko-Rauta
Yrittäjä ja livekuvittaja
redanredan.fi

 

 

 

 

 

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun