Torstai, 21.3.2019

Att liveteckna Innoday 2019 i Stockholm

Jag deltog i Innoday 2019 i Stockholm. Mathias Dittrich från DLF hade anställt mig för att göra graphic recording på evenemanget även det här året – jag tror det var min tredje eller fjärde gång på Innoday.

Vi använde ”isbrytarmetoden” med sketchnotes: jag jobbade utan projektor bland publiken och under pauserna visades de färdiga sketchnotes ute på vita duken. Meningen var att folk kunde ha något att prata om när de nätverkar och minglar.

På det här viset är effekten av graphic recording inte så hemsk stor under evenemanget. Folk har mycket att göra under pauserna och då hinner man kanske inte ta titt på vita duken. Det hjälper om man sen skickar länken till sketchnotes efteråt så att deltagarna kan kolla dem närmare. Jag lade bilderna förstås ute på Twitter under dagen men svenskarna tycks inte använda Twitter lika mycket som seminariefolket i Finland under evenemanget. (Personligen tror jag att vi finländare tycker inte så mycket om att mingla och småprata under pauserna. Det är lättare att stå någonstans i ensamheten med mobilen i handen.)

Dagen var lång men givande: en del av presentationerna var mycket givande och hade bra och konkreta exempel på digitalisationen.

Här undan kan du se ett par exempel på dagens verk. Resten av bilderna är ute på Twitter och LinkedIn så gå och kolla där.

Tack Stockholm och Waterfront – det är alltid trevligt att få jobba här!

Skriven av

Linda, livetecknare & entreprenör

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun