Torstai, 28.10.2021

Livekuvitus hybriditapahtumassa

Olin eilen livekuvittamassa Matkailun vastuullisuus näkyväksi Keski-Suomessa -hankkeen hybriditilaisuudessa. Paikan päällä meitä oli kymmenkunta, linjoilla loput. Livekuvitus oli mukana näkyvissä koko ajan paikan päällä ja osittain myös verkossa.

Homma oli tehty livekuvittajalle helpoksi, sillä kun saavuin paikan päälle, oli hdmi-piuha valmiina odottamassa iPadiäni. Tilaan oli viritetty sivuseinustalle oma valkokangas ja tykki iPadilleni, joten paikalla olevat pystyivät seuraamaan livekuvitusta reaaliaikaisesti koko ajan. Järjestelyt olivat siis kerrassaan ideaalit!

Livekuvittaja puhuu myös!

Muutaman kerran tilaisuuden aikana – juuri ennen taukoja ja tapahtuman lopuksi – esittelin livekuvitustuotosta tarkemmin ja kerroin prosessista omin sanoin niin, että sekä paikalla olevat että verkkoyleisö pystyivät kuulemaan selitykseni. Mikki oli tietenkin käytössä. Voi olla, että tekniikka nosti piirtämistäni päälähetykseen mukaan aika ajoin myös muun tapahtuman aikana, mutta en itse luonnollisestikaan seurannut striimiä, joten varmaa tietoa tästä ei ole.

Tapahtumassa oli myös paneelikeskustelu. Sen aikana livekuvitusta heijastettiin päävalkokankaalle, jolloin livekuvitus toi paneeliin konkretiaa ja jäsennystä.

Kaiken kaikkiaan eilinen hybriditapahtuma oli ainakin minun kannaltani toimiva – kiitokset järjestävälle taholle, joka oli laittanut kaiken valmiiksi. Tällä kertaa olin paikan päällä, mutta homma toimisi livekuvituksen osalta myös etänä, kunhan askelmerkit on sovittuna tekniikan kanssa: milloin kuvitusta näytetään tapahtuman aikana ja jos sitä halutaan näyttää reaaliaikaisesti myös studiossa/tapahtumatilassa, mitä se vaatii paikan tekniikalta?

Jos haluat lisätietoja livekuvituksen tekniikasta joko etänä tai paikan päällä tehden, tilaa infomateriaali minulta, linda at redanredan.fi.

Kirjoitteli

Linda S-R, hybridilivekuvittaja(kin näemmä)

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun