Maanantai, 14.9.2020

Webinarinaa ja muuta tarinaa syksyn toimista

Terveiset piirtäjän pajalta!

Täällä taotaan syksyä niin, että kipunat sinkoilevat. Työlistalla on kovasti paljon tilauskuvituksia: itse työstän parhaillaan isoja strategiakokonaisuuksia, muutamaa piirrosvideota sekä muutamalle eri korkeakouluhankkeelle kuvituksia. Rékalla on työn alla kestävän kehityksen visualisointia sekä hankekuvituksia. Kaiken tilauskuvituksen ohessa livekuvitan etänä muutaman kerran viikossa. Yleisin etälivekuvitustilaus on ollut 1-2 tunnin etätilaisuuden tai webinaarin livekuvitus.

Webinaari livekuvittamisen hyödyntämisestä

Pidin itsekin webinaarin viikko sitten. Koska kiinnostusta ja tiedusteluja etälivekuvitusta koskien on nyt ollut enenevässä määrin, mietin, miten parhaiten kertoisin sen mahdollisuuksista esim. tapahtumanjärjestäjille. Webinaariini ilmoittautui lähes 90 kiinnostunutta ja vähän jopa jännittikin, vaikka entisessä elämässä ruotsinopettajana ja verkkopedasuunnittelijana liki 10 vuotta sitten pidin usein verkkovälitteisiä luentoja.

Kun suunnittelin webinaarini sisältöä, ajattelin, että olisipa kiva, jos mukana linjoilla olisi muitakin keskustelemassa. Niinpä päätin pyytää mukaan linjoille kolme muutakin livevisualisoijaa. Ilokseni Raquel Benmergui, Maija Kotamäki ja Salla Lehtipuu pääsivät kaikki mukaan ja pidimme pienen paneelikeskustelun omista kokemuksistamme, sudenkuopista sekä ajatuksista koskien (pienen, mutta kasvavan) alamme tulevaisuudesta. Raquelin, Maijan ja Sallan kanssa olemme Suomi-tekijöistä törmäilleet useimmin joko yhteisillä keikoilla tai kv-piirtelijäkonferensseissa. On ollut kiva tutustua muihin tekijöihin ja vaihtaa vinkkejä sekä kokemuksia.

Kiitos, paras webinaari pitkään aikaan!

Iloinen ja tyytyväinen, että pääsin kuulolle.

Oli hyvä ja inspiroiva!

Webinaaripalautteen mukaan osallistujat tykkäsivät kovasti maanantai-iltapäivän tunnin setistä. Kysyin toiveitakin ja muutama olisi kiinnostunut how-to-tyyppisestä sisällöstä, ehkäpä uuden webinaarin muodossa. Webinaarini päätteeksi jäimme muiden visualisoijien kanssa linjoille hönkimään ja ideoimaan, miten olisikin mahtavaa kehitellä jokin yhteiskoulutus tai tai tai..! Idea-arina oli siis ainakin hetken kuumana.

Jos livekuvituswebinaarin sisältö kiinnostaa, laitahan viestiä, niin saat linkin webinaaritallenteeseen.

Kirjoitteli

Linda Saukko-Rauta

Yrittäjä ja livekuvittaja

Kirjoittaja

Linda Saukko-Rauta

Livekuvittaja ja yrittäjä

Vapaapäivien pilapiirtäjä ja sushirajan takana elelevä keski-ikäinen perheenäiti sekä sudeettipohjalainen, joka ei todellakaan rieku missään pilakuva- tai sarjisskenessä.

Siirry takaisin sivun alkuun